Haberler

Son Dakika: Ermenistan'da Rus helikopteri düşürüldü: 2 mürettebat hayatını kaybetti

Güncelleme:

Son dakika: Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan'da bir füzenin isabet etmesi sonucu Mİ-24 Rus helikopterinin düştüğünü ve iki mürettebatın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'ya ait bir helikopterin, Ermenistan'da bir füzenin isabet etmesi sonucu düştüğü duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya ordusuna ait bir konvoya eşlik eden Mi-24 tipi helikopterin, Ermenistan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında yer alan Yeraskh köyü yakınlarında, hava savunma füze sistemi tarafından vurulduğu belirtildi.

MÜRETTEBATTA 2 ÖLÜ, 1 YARALI

Rus medyası, helikopterin düşmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, olaya ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Son Dakika: Ermenistan'dan ateşlenen füze Rus helikopterini düşürdü: 2 mürettebat hayatını kaybetti

Mİ-24 HELİKOPTERİNİN ÖZELLİKLERİ

Rus yapımı Mi-24, dünyada kullanılmaya başlanan ilk saldırı helikopterindendir. Gövdesi çok sağlam bir zırhla kaplanmıştır. 12,7 mm'lik uçaksavar mermisine dayanabilir. Kokpiti, pilotları NBC (Nükleer, biyolojik, kimyasal) saldırılara karşı koruyabilir. 12,7 mm'lik bir topa sahiptir, güdümlü anti tank füzesi ve 57 mm'lik roket atabilir. Gövde içinde tam donanımlı 8 asker, 4 sedye 2400 kilograma kadar yük ya da mühimmat taşıyabilir ki bu onun en önemli özelliklerinden biridir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ermenistan Rusya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (21)

Abi:

Tezgaha geldik desene rusya öyle yada böyle bu oyunun içine dahil olmayı başardı. Özetle bizi dolayısıyla azerbaycanı çok kötü günler bekliyor. Özür yetmez. Akla gelen herşey yapılmalı.

2
2
yanıtYanıtla
Helikopter:

Rus haber sitesinin gectigi habere gore "nahcivanda bulunan hava savunma sistemleri tarafindan ateşlenen füze ile helikopter düşünüldü . Azerbaycan helikopterin yanlislikla düşürüldüğünü belirtti özur diledi ve zararı karsilamaya hazir olduklarini belirtti " Tabiiki bu henuz haber sitesinin belirttigi sekli.

1
2
yanıtYanıtla
ah be kardeşim:

rusya nın komplosu askeri birliğini yığıp azerbaycan kontolüne brakmamak için

2
0
yanıtYanıtla
erol:

yazik galiba azer kardeslerimis kadar cesur degilmiyiz rusya bir hata yaparsa lazim onlara 34 sehidimizi bile kat kat intikam alalim atomlarini patlatin is bitsin o kadar bir devlette atom olmasi hata olmayan senin atomlarini kafanda patlatir korona biter

1
1
yanıtYanıtla
erol:

rus mus bakmayin savas alaninda isleri yok kim cikarsa ciksin vuracaksin yoksa onlar vurur cabuk dayranan kazanir abartmayin rusya ne dunyaya hakim mi yoksa

2
0
yanıtYanıtla
Pashinjan simdi ayvayi yedin:

oglum pashinjanmisin neysin bilmem ama kac kacabildigin yere putin itlerini takti geliyor. seni yaka paca ham edecek :-)

0
1
yanıtYanıtla
El patron:

Iyi olmus. Yesinler birbirlerini.

1
0
yanıtYanıtla
Sarıların Sülü:

Helal olsun Azerbaycanli kardeşlerimize ama bu Rusya Ermenistanla yeni bi oyun içinde kokusu çıkar yakında.

1
0
yanıtYanıtla
Loo:

Helikopteri düşüren Ermenistan yanlışlıkla oldu ama imzaya mecbur kaldı :)

1
0
yanıtYanıtla
adanalı:

diğer bir yerde azerbaycanın yanlışlıkla düşürdüğü söyleniyordu

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title