Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan güvenli bölge açıklaması: Büyük adım olacak

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güvenli bölge kurulması bölgede barış ve güvenlik için büyük adım olacak." ifadelerini kullandı.

"İLERLEME SAĞLANMASI MEMNUNİYET VERİCİ"

Twitter'dan açıklamalarına devam eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye ile görüşmelerde ilerleme sağlanması memnuniyet verici" ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE'NİN KARARINI DESTEKLİYORUZ"

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Raab'ın ABD'ye yaptığı ilk resmi ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Pompeo, Brexit süreciyle İngiltere'ye verdikleri desteği artıracaklarını kaydetti. Pompeo, "İngiltere'nin bağımsız kararını destekliyoruz ancak Brexit'in gerçekleşmesiyle kapının önünde, elimizde kalemle en kısa sürede yeni bir serbest ticaret anlaşması imzalamaya hazır olacağız." ifadesini kullandı. Pompeo ayrıca, Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin inisiyatifiyle oluşturulan deniz güvenliği girişimine İngiltere'nin katılacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title