Haberler

Soma'da Faciasında Ölenlere Mitingle Anma

Soma'da faciasında ölenlere mitingle anmaMANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madenciye mezar olan maden faciasının ikinci yıldönümünde ölenler, yürüyüş ve mitingle anıldı.

Soma'da faciasında ölenlere mitingle anma

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madenciye mezar olan maden faciasının ikinci yıldönümünde ölenler, yürüyüş ve mitingle anıldı.

Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği ve ölen madencilerin aileleri tarafından düzenlenen mitinge, yaklaşık 700 kişi katıldı. Miting öncesi yürüyüş düzenlendi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve madenci ailesi avukatlarından Can Atalay ile CHP, DİSK, KESK, Haziran Hareketi, Eğitim Sen, Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri de etkinliğe katılıp madenci ailelerine destek verdi. Bugün saat 12.00'de Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü binası önünden 301 maden şehidinin isminin yazılı olduğu dev pankartın ardından harekete geçen yaklaşık 700 kişilik grup, "301 madencinin hesabı sorulacak", "Soma uyuma madencine sahip çık", "Ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Mücadeleye devam" sloganları eşliğinde, Atatürk Caddesi üzerinden Cengiz Topel Meydanı'na kadar yürüdü. Madenci aileleri yürüyüşün ön safında yer aldı. Bazı madenci aileleri ise madende ölen eş, baba ve çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu baretleri taktı. Yürüyüşün yapıldığı güzergah ve mitingin yapılacağı alan polis tarafından demir bariyerlerle kapatıldı. Mitingi öncesi alan, bomba imha uzman ekipler tarafından önlem amaçlı kontrol edildi. Arama noktalarından miting alanına alınan grubun tek tek üst araması yapıldı. Burada ilk konuşmayı madenci ailesi avukatlarından Can Atalay, yaptı. Bugün sadece 301 madencimizi anmak için buluşmadıklarını, bu ülkede ekmeklerinin kazanırken ölen bütün madencilerin hesaplarını sormak için bir araya geldiklerini söyleyen Avukat Atalay, "Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere esik Enerji Bakanı Tamer Yıldız tüm siyasi sorumlulardan TKİ bürokratlarından hesap soracağız" dedi.

Maden faciasında hayatını kaybeden Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya ise, "Soma halkı 301'i unuttu. Madenciler, 301 kişiyi unuttu. Bugün bizeyse yarın size. Sonuna kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Tek başına kalana kadar bu davanın peşindeyim. 301'in hesabı sorulacak" dedi.

Ölen madencilerden Ali Kavas'ın eşi Gülten Kavas, "Bu davanın peşini bırakmadım. Bırakmayacağım. Tüm Türkiye, devlet duysun. İsterse beni içeri atsınlar. İki çocuğumun ve eşimin davasının arkasındayım. Suçlular; devlet adamları, başta Taner Yıldız olmak üzere neredesin? Maden faciasından sonra Ramazan ayında Soma'da 301 madenci yakınlarına iftar yemeği vermekle, 432 çocuğun bir gece karnını doyurmakla olmuyor. Taner Yıldız neredesin, adamsan çık karşıma. Türkiye'yi yönetmekle olmuyor. İnsansan karşımıza çık, korkmuyorum, korkmuyoruz. 301 madenci eşi olarak biz buradayız" dedi.

Açıklamaların ardından miting sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title