Haberler

Sokak Köpeklerine Arama Kurtarma Eğitimi Projesi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alman Care-4 Life kuruluşu tarafından yürütülen bir proje kapsamında sokak köpeklerine arama kurtarma eğitimi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Sokak köpeklerine arama kurtarma eğitimi" projesi kapsamında sokak hayvanlarının eğitileceğini, daha sonra insan hayatını kurtarmaya yönelik hizmet verileceğini söyledi.

Projeye belediye olarak lojistik destek verdiklerini ifade eden Kısa, "Bu proje tamamlandığında ilk olarak gönüllü arama kurtarma köpek timi oluşturulacak. Pojenin devamını da farklı bölgelerde özellikle turizmin yoğun olduğu bölgelerde yaygınlaştırabiliriz" dedi. 

Care-4 Life Hayvan Koruma Derneği Başkanı Silvia Grene ise 10 yıldır Türkiye'de hayvan koruma ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında sokak hayvanların eğitileceğini aktaran Grene, "Materyal ve ekipman olarak bu projede yer aldık. Ayrıca SAR Germany'i de proje ortağı olarak seçtik. Almanya'da arama kurtarma için eğitilen 100 bin köpek var. Bunların yarısını sokak hayvanları ve barınaklardan alınan sahipsiz köpekler oluşturuyor" diye konuştu. 

SAR Germany çalışanlarından Klaus Röper de bir yıldır devam eden projede sona yaklaşıldığını ve Kasım ayında yapılacak sınavla köpeklerden oluşan ilk gönüllü arama kurtarma timinin oluşturulacağını belirtti 

Almanya'da bu projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Röper, Türkiye'deki ilk pilot uygulamanın Antalya'da gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Kaynak: AA / Yerel

ahmet kısa türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title