Haberler

Sübhane Rabbiyel Ala ne demek? Sübhane rabbiyel ala Türkçe anlamı ne? Rükuda mı secdede mi okunur? Arapça yazılışı ve Türkçe meali!

Güncelleme:

Namazda secdede okduğumuz dua 'Sübhane Rabbiyel Ala' duasıdır. Secdede 3 kere okumak sünnettir. Vatandaşlar Sübhane Rabbiyel Ala duasının Türkçe meali nedir merak ediyor. Peki, Sübhane Rabbiyel Ala ne demek, ne anlama geliyor? Sübhane Rabbiyel Ala Arapça yazılışı nasıldır? Sübhane Rabbiyel Ala okunuşu nasıldır? Sübhane Rabbiyel Ala tefsiri ve fazileti hakkında bilgiler.

Namazda rükuda, kıyamda ve secdede farklı dualar okunur. Secdede okunan dua ise "Sübhane Rabbiyel Ala" duasıdır. Peki Sübhane Rabbiyel Ala ne demek, ne anlama gelmektedir? Sübhane Rabbiyel Ala nerede okunur? Sübhane Rabbiyel Ala kaç kere okunmalıdır? Sübhane Rabbiyel Ala rükuda mı secdede mi söylenir? Detaylar yazımızda.

NAMAZDA RÜKUDA NE OKUNUR?

Namazda rükuda 'Sübhane Rabbiyel Azim' duası okunmaktadır. 3 kere okumak sünnettir.

NAMAZDA SECDEDE NE OKUNUR?

Namazda sencede 'Sübhane Rabbiyel Ala' duası okunmaktadır. 3 kere okumak sünnettir.

SÜBHANE RABBİYEL ALA NE DEMEK?

Sübhane Rabbiyel Ala 'En yüce olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır.' anlamına gelmektedir. Namazda secdede okunur. 3 kere okunması sünnettir.

SÜBHANE RABBİYEL ALA NEREDE OKUNUR?

Sübhane Rabbiyel Ala namazdayken secdede okunur. Öncelikle namaza başlanınca Fatiha+Zammı sure okunur. Sonrasında Allahüekber diye rükuya gidilir. Rükuda ise 3 kere Sübhane Rabbiyel Azim okunmaktadır. Sonrasında Semiallahülimenhamideh diyerek rükudan kalkılır. Ardından tekrar Allahüekber diyerek secdeye gidilir. Secdede ise 3 kere "Sübhane Rabbiyel Ala" okunur.

SÜBHANE RABBİYEL ALA YAZILIŞI VE OKUNUŞU

Sübhane Rabbiyel Ala duasının Arapça yazılışına aşağıdaki resimden bakabilirsiniz.

Sübhane Rabbiyel Ala ne demek? Sübhane rabbiyel ala Türkçe anlamı ne? Rükuda mı secdede mi okunur? Arapça yazılışı ve Türkçe meali!Sübhane Rabbiyel Ala

Okunuşu : Sübhane Rabbiyel a'lâ (Sübhane rabbiyel ala)

Gerçek Okunuşu : Aslında gerçek okunuşu "Sübhane rabbiyel eğlâ" şeklindedir. Çünkü orada ayn harfi var. O yüzden tecvit kurallarına göre böyle okumak daha eftaldir.

Türkçe Meali :"En yüce olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır."

NAMAZDA KAVME VE CELSENİN HÜKMÜ NEDİR? NE KADAR BEKLEMEK GEREKLİ?

Kavme; namazda rükûdan kalkarken, secdeye gitmeden önce iyice doğrulmak ve en az bir kere "Sübhâne Rabbiye'l-Azîm" diyecek kadar ayakta durmak; celse ise, namazda iki secde arası en az bir kere "Sübhâne Rabbiye'l-Azîm" diyecek kadar oturmaktır. Hanefilere göre celse ve kavme, vaciptir. Yanılarak terk edilirse sehiv secdesi yapmak gerekir. Bilerek terkedilirse tahrimen mekruhtur, namazın iade edilmesi gerekir. İmam Şâfiî, Mâlik ve Ahmed b. Hanbel'e göre ise celse ve kavme farzdır, bilerek terk edilirse namaz bozulur. (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 149, 157; İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 423; Nevevî, Ravda, II, 356-357).

Ebû Hureyre (r.a.) şöyle anlatmaktadır: "Hz. Peygamber bir gün mescide girdi, peşinden de bir adam gelerek namaz kıldı. Sonra gelip Hz. Peygamberi selamladı. O da selamını aldı ve 'dön ve namazını yeniden kıl' dedi. Bu durum üç kez tekrar etti, sonuncusunda şöyle buyurdu: 'Namaz kılacağın zaman tekbir al, sonra Kur'an'dan bildiğin kolay gelen bir yeri oku, sonra rükûya eğil ve uzuvların yerleşip rahatlayıncaya kadar rükûda kal. Daha sonra rükûdan kalk ve iyice doğrul. Sonra secdeye git ve orada uzuvların yerleşip rahatlayıncaya kadar kal. Daha sonra iyice yerleşinceye kadar otur, sonra tekrar secdeye kapan ve orada uzuvların yerleşip rahatlayıncaya kadar bekle. Bütün namazlarında böyle yap." (Buhârî, Ezan, 95)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title