Haberler

Kazım Koyuncu Kimdir? Kazım Koyuncu Neden Öldü?

Karadeniz müzikleriyle tanınan Kazım Koyuncu'nun bugün doğum günü. Peki Kazım Koyuncu kimdir? Kazım Koyuncu neden hayatını kaybetti? İşte tüm detaylar...

Kazım Koyuncu, 7 Kasım 1971 Artvin Hopa doğumludur. Laz kökenli Karadeniz müziği ile Rock'n'Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Türk müzisyen, 25 Haziran 2005 yılında 33 yaşında iken testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucu vefat etmiştir. Çok küçük yaşlarda müzikle tanışan Kazım Koyuncu, 1990'lı yıllarda İstanbul'a taşındıktan sonra amatör rock müzik yapmaya başlamış ve Zuğaşi Berepe adında bir grup kurarak Va Mişkunan isimli ilk albümünü yapmıştır. İgzas albümünün ardından Viya adlı ilk solo albümünü yayınlayan Kazım Koyuncu 2002 yılında Gökhan Birben'le Gülbeyaz dizisinin müziklerini yapmaya başlayınca adını duyurmuştur. Dizinin bazı bölümlerinde de oynayan Kazım Koyuncu'nun müzikleri çok beğenilmiştir. 2004 yılında çıkardığı Hayde albümü yılın en çok satan albümlerinden birisi olmuştur. 2004 yılının sonunda kanser olduğunu öğrenen Kazım Koyuncu konser vermeye devam eder. En son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde vermiştir. Kazım Koyuncu, 25 Haziran'da hayatını kaybetmiştir.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kazım Koyuncu Artvin Hopa Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title