Haberler

Sofya: Burgas-dedeağaç Petrol Boru Hattı İnşası

Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev, Burgas-dedeağaç Petrol Boru Hattının, Bulgaristan Toprakları Üzerindeki Bölümünün Yüzde 51'inin Kontrolünün Rusya'da Olacağıyla İlgili İddiaları Cevaplamaktan Kaçındı.

Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev, Burgas-Dedeağaç petrol boru hattının, Bulgaristan toprakları üzerindeki bölümünün yüzde 51'inin kontrolünün Rusya'da olacağıyla ilgili iddiaları cevaplamaktan kaçındı.

Rus gazetelerinin Rusya, Yunanistan ve Bulgaristan arasında henüz ön anlaşması yapılan Burgas-Dedeağaç petrol boru hattının Bulgaristan toprakları üzerindeki bölümünün yüzde 51'inin kontrolünün Rusya'da olacağıyla ilgili iddiaları Bulgaristan'da büyük yankı uyandırdı. Rus gazetelerindeki iddiaların doğru olup olmadığıyla ilgili soruları cevaplamaktan kaçınan Başbakan Stanişev, görüşmelerin devam ettiğini söylemekle yetindi.

Geçtiğimiz günlerde, Rusya, Yunanistan ve Bulgaristan liderleri, Burgaz ile Dedeağaç arasında bir petrol boru hattı projesi konusunda ön anlaşma yapmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, gecikmeye uğrayan projenin başlatılmasını sağlayacak resmi bir anlaşmanın yıl sonuna kadar üç ülke tarafından imzalanmasına karar verdi. Putin, Yunanistan ve Bulgaristan arasında ilişkileri yakınlaştıracak ve dar İstanbul boğazını pas geçerek Akdeniz bölgesine petrol dağıtımını kolaylaştıracak projeye övgüde bulunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title