Haberler

Siyaset bu sözleri konuşacak! Kılıçdaroğlu'ndan istifa eden Abdulhamit Gül'e övgü: Pozitif bir profili vardı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün affını isteyerek Adalet Bakanlığı'ndan istifa eden Abdulhamit Gül'le ilgili konuştu. CHP lideri, "Abdulhamit Gül, diğer bakanlardan daha sağduyulu bir profil çiziyordu. Bizim milletvekillerimiz de Gül ile zaman zaman temas içindeydi" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün önceki gece affını isteyerek Bakanlık'tan istifa etmesi, gündeme bomba gibi düştü. Gül'ün yerine eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ getirildi. İstifayla ilgili ne diyeceği merak edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan da ilk yorum geldi.

"DİĞER BAKANLARDAN DAHA SAĞDUYULUYDU"

Gül'ün diğer bakanlara nazaran daha sağduyulu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi sayın Gül'ün Adalet Bakanlığı sürecine baktığımızda, diğer bakanlar gibi bir pozisyonu yoktu. Daha sağduyulu ve sakin bir profil çiziyordu" dedi.

"BAZI ARKADAŞLARIMIZIN TEMAS KURDUĞUNU BİLİYORUM"

CHP'li bazı isimlerin Bakan Gül ile zaman zaman temas kurduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Adalet Bakanı ile milletvekili arkadaşlarımızın zaman zaman iletişim kurduğunu biliyorum. Rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı. Cezaevlerine gittiklerinde haksız uygulamalarla karşılaştıklarında da bunlar oraya intikal ediyordu ve sonuç alabiliyorlardı. Tabii istifasının arkasında hangi gerekçelerin yattığını tahmin edebiliyoruz ancak bu benim dillendirmem pek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Abdülhamit Gül Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Eğrioturdoğrukonuş:

Düne kadar adalet yok diye naralar atanlar bugün hükümet Adalet Bakanını bakanlıktan alınca övgü saydırmaya başladılar Komedi bi muhalefete sahibiz...

265
155
yanıtYanıtla
Ahmet Uğur:

hah ona da bir parti kurdurabilirmiyiz diye ümetleniyordur.

yanıt126
yanıt78
Vatandaş:

Az değilsin sen kılıçdaroğlu

149
95
yanıtYanıtla
ekrem yavuz:

Seni haksızlığa hukuksuzluğa karşı dik duruşunla hatırlayacağız yolun açık olsun şerefli ,dürüst , güzel insan..

163
53
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Kilicdaroglu bunu hep yapıyor,gidenler e iyi gelenlere kötü diyor,giden bu bakana iyi diyorsa ben bundan şüphe ederim

115
85
yanıtYanıtla
o zen:

Bir kişi dürüst olsun canımı yesin. Her zaman yanındayız. Yanlış kararlara makam mevki uğruna, rüşvet uğruna imza atmayan şerefli insanlara bin selam olsun. Bu düzen değişecek

148
38
yanıtYanıtla
Sabit Eğridoğru:

Kör ölünce badem gözlü ölürmüş.

123
30
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Gerçekten adam gibi adam . En azından kanun neyi emrediyorsa onu yapıyordu . Bu defa da biraz esnetsek ne olacak deyip taviz vermiyordu . Nihayetinde mobese görüntüsü haklı ayrılığının sebebi oldu . İnsan , şerefi ve haysiyeti için yaşar . Abdullah Gül de onu yaptı ...

100
51
yanıtYanıtla
Hsn:

Ne adamsın kılıçdaroğlu ya

76
28
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Pozitif profili seni kapıdan kovmaktı şimdi iyimi oldu

49
32
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title