Haberler

Simav'da Mahalle Fırınları Yenileniyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde, yöresel ekmek ve hamur işlerinin pişirildiği mahalle fırınlarının iç kısımları hijyenik, dış cepheleri ise modern görünüme kavuşturuluyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yöresel ekmek ve hamur işlerinin pişirildiği mahalle fırınlarının iç kısımları hijyenik, dış cepheleri ise modern görünüme kavuşturuluyor. Simav'da halkın hizmetime açılan mahalle fırınlarının, Başkan Özkan'ın talimatıyla bakıma alındığı bildirildi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, geleneksel mahalle fırınlarının önemli bir kültürel miras olduğunu ifade etti. Özkan, "Anadolu'yu yurt edindiğimiz günden bu yana, eski bir geleneğimiz olan mahalle fırınlarını Simav'da yaşatmaya devam ediyoruz. Belediye hizmeti olarak yapılan mahalle fırınlarımızın iç bölümlerini hijyenik, dış bölümlerini de modern bir görünüme kavuşturma çalışmaları başlattık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda İhtiyaç olan yerlere mahalle fırınları yapacağız" dedi. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Özkan Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title