Haberler

'Şifreli Matematik'in mucidinden hap bilgiler! Matematiğe Nasıl Çalışılır?

ilandır
Güncelleme:

Şifreli Matematik olarak tanınan eğitimci yazar Abdül Aziz Gürbüz, öğrencilere matematiğe nasıl çalışılacağından bahsetti.

Sosyal medyada "Şifreli Matematik" olarak tanınan Abdül Aziz Gürbüz, Ankara'da öğrencilerle bir araya geldi. "Matematik Nasıl Çalışılır" konulu söyleşi gerçekleştiren Gürbüz, sınava hazırlanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Ezberlemeyin, Mantığını Öğrenin

Ezberle matematiğin yapılamayacağını vurgulayan Gürbüz, ''Ezberle matematik ve geometri asla olmaz. Olsaydı, Türkiye'deki matematik net ortalamaları çok düşük olmazdı. Her soru tipiyle ilgili özellikler ezberlemek sadece o sorunun kölesi olmak demektir. Bir konuya ait binlerce soru tipi karşınıza çıkabilir. Kural çok basit, konunun mantığını bilmek o konuyla ilgili karşınıza çıkabilecek her soruda fikir yürütmenizi sağlayacaktır'' dedi.

Konular Arası İlişkiyi İyice Kavrayın ve Aşamalı Olarak Çalışın

Konuların aşamalı şekilde sırayla çalışılması gerektiğinin çok önemli olduğunu belirten eğitimci yazar Abdül Aziz Gürbüz ''Matematik konuları arasında çok sıkı ilişkiler vardır. Bu yüzdendir ki konu sırasına uyarak çalışılması gerekir. Örneğin; matematikte üslü sayıları bilmeden köklü sayılara çalışmak yanlıştır, geometride üçgenleri çok iyi bilmeden dörtgenlere ( paralelkenar-eşkenar dörtgen-dikdörtgen-kare-deltoid-yamuk) çalışmak yanlıştır. Çünkü sınavda çıkan herhangi soruda sadece bir kazanım ölçülmemektedir, farklı konulara ait farklı kazanımlar bir arada verilerek sorular sorulabilmektedir'' açıklamasında bulundu.

Yazarak Çalışarak Sürece Kendinizi Dahil Edin

Şifreli Matematik olarak tanınan ve youtubede matematik üzerine yayınlar yapan Gürbüz ''Ders videoları izlerken yazarak çalışmak önemlidir. Anlatmış olduğumuz bilgileri videoları izlerken not defterinize de yazmayı ihmal etmeyiniz. Yazma derken ekranda gördüğünüzü doğrudan deftere geçirmeyiniz, anlayarak yazınız. Böylece anlamlı ve kalıcı öğrenmeyi sağlayacaksınız'' şeklinde konuştu.

Konuya İlk Defa Çalışırken Bunları Yapın

Matematikte çalışma adımlarının önemli olduğuna dikkat çeken eğitimci yazar Abdül Aziz Gürbüz, ''Herhangi konuya çalışırken, özel ders alamıyorsanız veya dershanelere gidemiyorsanız birinci aşamada ders videosu izleyerek çalışmanızı öneriyorum. İlk olarak kitaptan çalışmak konuları sizlere zormuş gibi gözüktürebilir ve konular karmaşık gelebilir. Videoları izledikten sonra ikinci aşama olarak kitaplardan aynı konuya çalışmak daha da pekişmesine yardımcı olacaktır'' dedi

Gereksiz Formüllerden Kurtulun

Çok fazla gereksiz formüllerin öğrenmeyi zorlaştırdığını açıklayan Şifreli Matematik, ''Gereksiz hiçbir formül ezberlemezseniz matematik ve geometriyi çok rahat öğreneceksiniz. Bazen oluyor ki sizlere altı formül veriliyor, aslında bu altı formül yerine sizler bir formül bilerek hepsini halledebilirsiniz. Eğer ki işin sırrını bilmeseydiniz altı tane formülü ezberleyecek ve kafanızı karıştırabilecektiniz. Kitaplarda veya başka yerlerde bu formülleri görmeniz illaki bunları bileceğiniz anlamına kesinlikle gelmez. Bana göre bunlar gibi çok sayıda gereksiz formüller ve özellikler vardır. Ders videolarımda asla gereksiz formüllerden bahsetmiyorum, sırrını veriyorum'' dedi.

Türkiye Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title