Haberler

Sidney: Avustralya'da Hükümet, Teröristlere Karşı İmamlardan Yardım İstedi

Avustralya'nın Sidney Kentinde Federal Hükümet Tarafından Düzenlenen Konferansta, Konferansa Katılan 100 Müslüman Lider ve İmamdan Terörizme Karşı Yardım İstendi.

Avustralya'nın Sidney kentinde federal hükümet tarafından düzenlenen konferansta, konferansa katılan 100 Müslüman lider ve imamdan terörizme karşı yardım istendi.

Federal hükümetin uzun süredir planladığı ancak bir türlü gerçekleştiremediği Müslüman Toplum Liderleri (Muslim Community Reference Group) Konferansı hafta sonunda Sidney'de yapıldı. Yaklaşık 100 Müslüman lider ve imamın katıldığı konferansta konuşan Federal Göç İşleri Bakanlığı Parlamento Sekreteri Andrew Robb, aşırı kesimleri durdurabilmenin modern Müslümanlar'ın elinde olduğunu söyledi. Teröristlerin kutsal kitap Kuran'ı kullandığına dikkat çeken Robb, ikinci ve üçüncü neslin İslam'ı Avustralya'daki imamlardan değil, internet yoluyla denizaşırı ülkelerdeki radikallerden öğrendiğini iddia etti.

Tarihi bir önem taşıyan Müslüman liderlerle federal hükümetin buluşmasında, özellikle terörle mücadele şekli konferansa damgasını vurdu. Hükümet adına konferansı düzenleyen Andrew Robb, zaman zaman Kuran'dan ayet ve sure isimleri vererek, İslam'ın insan öldürmeye karşı sert ifadelerini Müslüman liderlere aktardı ve bunların gençlere öğretilmesini talep etti. Avustralya'daki genç nüfusun çokluğuna vurgu yapan Andrew Robb, ana dili İngilizce olan bu gençlerin, İslam'ı da bu dilde öğrenmeleri gerektiğini, bunun yolunun da iyi İngilizce bilen imamlardan geçtiğini vurguladı. Ancak Müslümanlar adına toplantıya katılan liderler, terörle mücadele konusunda Müslüman topluma ağır sorumluluk verilmesine karşı çıktı.

İmamlar ise Başbakan John Howard'ın terörizme karşı hükümetin yapabileceği bir şeyi olmadığı, tek yolun Müslüman toplum olduğu konusundaki yorumunun, durumu daha da zorlaştırdığını söyledi. Konferansa katılan genç delegelerden Nazeem Hüseyin, tüm Müslümanlar'ın terörü reddetmesi gerektiğini ifade etti. Hüseyin, pozitif bir imaj verilmesi konusunda kendilerinin üstünde büyük yük olduğunu da belirtti. Genç Müslümanlar'ın çoğunun burada doğduğunu hatırlatan Hüseyin, kendisinin Avustralya'dan başka ülke bilmediğini vurguladı.

Andrew Robb konferansta, aşırı kesimlerin toplumdan dışlanması ve öğretilerinin düzeltilmesini isterken, konferansın sonunda üzerinde anlaşılan ve uygulanması istenilen bazı maddeler ise "İmamların Kuran'ı düzgün bir şekilde tefsir etmesi, İslam'ın iyi kavranılması ve toplumun daha geniş kesimi ile çalışma ve biraraya gelme, Müslüman toplum ile Batı dünyası arasında daha etkili görüşmeler yapılmasının sağlanması, İmamların eğitilmesi, İmamların 'İmamlar Kurulu' gibi kuruluşlar altında ulusal bazda örgütlenmesi" şeklinde sıralandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title