Haberler

Şeyh Şamil, Osmaniye'de Anıldı

Şeyh Şamil, Ölümünün 136. Yıldönümünde Osmaniye'de Çeşitli Etkinliklerle Anıldı.

Şeyh Şamil, ölümünün 136. yıldönümünde Osmaniye'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şeyh Şamil'in 136. ölüm yıldönümü nedeniyle, ilk olarak Kuzey Kafkasya Kültür Derneği tarafından Arifiye Camii'nde cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlit öncesi Şeyh Şamil'den övgüyle bahseden Müftü Zeki Sarılar, "Şamil, imam seçildiği 1834 yılından 1859 yılına kadar Rusya'nın büyüklüğü ve gücüne rağmen yılmadan mücadeleyi sürdürdü. Güçlü hitabeti, kararlı tutumu ve askeri dehasıyla büyük başarılar kazanmış, ünü kısa zamanda yayılarak, otoritesi Dağıstan civarında yaşayan geniş topluluklar tarafından kabul edilmiştir. Kendinden önceki iki imamın döneminde de fiilen 10 yıl savaşlara iştirak ettiğinden, durup dinlenmeden cihat ettiği süre tam 35 yılı bulmuştur. Bu süre zarfında Rus kuvvetlerine büyük zayiatlar verdirmiştir. Ruhu şad olsun" dedi.

Mevlid-i Şerif'in ardından, Şeyh Şamil ve şehitler için dua edildi.

Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Tahsin Durmuş, organizasyonla ilgili olarak, "Şeyh Şamil, atalarımızın yaşadığı Kafkasya'da örnek bir kahraman olarak yaşamıştır. Şeyh Şamil'in torunları olan bizler de bir vefa borcu olarak bu programı düzenledik" diye konuştu.

MHP İl Kadın Kolları üyeleri de, yine Şeyh Şamil'in ölüm yıldönümü nedeniyle parti binası önünde aşure dağıttı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunurken, Şeyh Şamil için dua edildi.

İl Kadın Kolları Başkanı Sehavet Arslankurt, aşureyi kadın kolları üyelerinin yaptığını belirterek, "MHP Kadın Kolları olarak, Büyük Komutan Şeyh Şamil'i anmak için bu organizasyonu yaptık. Muharrem ayı içerisinde olmamız sebebiyle de aşure dağıttık. Tüm şehitlerimizin ve Şeyh Şamil'in ruhları şad olsun. Hepsini minnetle anıyoruz" dedi.

(ACK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title