Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Dörtyol, Yayladağı ve Hassa ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Dörtyol, Yayladağı ve Hassa ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Dörtyol ilçesinde, Şehitlik'te düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Recep Soytürk, şeref defterini imzalayarak, Çanakkale'de yaşananların, vatan sevgisinin ve milli değerlere bağlılığın güzel bir örneği olduğunu belirtti.

İlçe Müftüsü Hüseyin Taner'in yaptırdığı duanın ardından şehitlerin mezarları ziyaret edilerek çiçekler bırakıldı.

Dörtyol Fen Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden etkinlikler kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Etkinlikte, günün anısına yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yayladağı ilçesinde de Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonda tören Yayladağı Öğretmenevi'nde öğrencilerin şiir okumasıyla son buldu.

Törene, Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, Belediye Başkan Vekili Mehmet Okay ve Garnizon Komutanı Yarbay Yücel Çetin Kaya, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hassa ilçesinde ise Hassa Anadolu Lisesi tarafından Belediye Konferans Salonu'nda program düzenlendi. Çanakkale konulu sinevizyon gösterisinin ardından "Yıldızlar ve Gölgeler" adlı tiyatro oyunu sunuldu.

Etkinliğe, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkan Vekili Halil Yavşalak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ateş, diğer kurum amirleriyle öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yayladağı Çanakkale Dörtyol Hassa Politika Güncel Haberler

title