Haberler

Şehidin Mektubundaki Sözleri Mezar Taşında

1986 yılında şehit olan Komando Er Yusuf Keskin’in annesine yazdığı mektuptaki duygu dolu sözler, mezar taşına yazıldı.

1986 yılında şehit olan Komando Er Yusuf Keskin'in annesine yazdığı mektuptaki duygu dolu sözler, mezar taşına yazıldı. 32 yıldır oğluna hasret olan 79 yaşındaki Fatma Keskin her hafta oğlunun mezarını ziyaret ediyor.

Samsun'da her bayram öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Kıranköy ve Asri Mezarlıkları arife günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Ziyaret esnasında mezarlık çevresi arabalarla dolarken, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın eden birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizlemeyi de ihmal etmediler.

Asker mektubu

Asri Mezarlıkta kabri bulunan Şehit Komando Er Yusuf Keskin, şehit olmadan annesine duygu dolu bir mektup yazdı. Mektubunda yazdığı bir dörtlüğü, annesi de oğlunun mezar taşına yazdırdı. Şehit Komando Er Yusuf Keskin'in yazdığı dörtlük şu şekilde:

"Askere gittim gelirim diye. Hiç aklıma gelmedi ölürüm diye. Şehitlik mertebesine ererim diye. Ağlama garip anam ben şehit oldum".

"Bir cuma gelmesem oğlumu rüyamda görüyorum"

Kızı ile oğlunun mezarını ziyaret eden Fatma Keskin, "Oğlunu yetim büyüttüm. Her cuma günü oğlumun mezarını ziyarete geliyorum. Bir cuma gelemezsem oğlumu o gün rüyamda görüyorum. Rüyamda oğlum bana 'Sen beni mezarlıkta bekle, ben camiden çıkınca mezarlığa yanına geleceğim' diyor. Eğer buraya gelmezsem uyuyamıyorum. Oğlum şehit olunca yüzünü göstermediler bana. Askerden izne gelmişti. Tekrar askere dönünce bir daha görmedik. Gidiş o gidiş" dedi.

Minik Kerem şehitler için dua etti

Kıranköy ve Asri Mezarlıkta bulunan şehitliklere gelen aileler şehitlerin kabirleri başında dua okudu, mezar taşlarını temizledi. Kıranköy Mezarlığına ailesi ile birlikte mezarlık ziyaretine gelen Kerem isimli bir çocuk şehitlikleri ziyaret etmek istedi. Ailesinin şehitliğe götürdüğü Kerem, bütün şehitleri tek tek dolaşarak mezarları başında dua etti. Minik Kerem, bazı süreleri okuduğunu söyledi.

3 yıl önce şehit olan polis memuru Burak Zor'un oğlu Eymen Zor ise babasının mezarındaki çiçeklere eliyle su döktü. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Komando Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title