Haberler

Sarıkız Maden Suyu İşletmesinden 80 İşçi Çıkarıldı

Manisa'nın Alaşehir İlçesinde, Belediyenin Bir Süre Önce 10 Yıllığına Aylık 45 Bin YTL Gibi Rekor Fiyatla Kiraya Verdiği Sarıkız Maden Suyu İşletmesi'nden 80 Kişi İşten Çıkarıldı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, belediyenin bir süre önce 10 yıllığına aylık 45 bin YTL gibi rekor fiyatla kiraya verdiği Sarıkız Maden Suyu İşletmesi'nden 80 kişi işten çıkarıldı.

Alaşehir Belediyesi, sahibi olduğu Sarıkız Maden Suyu İşletmesini Aralık ayında yaptığı ihaleyle aylık 45 bin YTL olmak üzere yıllık 540 bin YTL gibi rekor fiyatla 10 yıllığına Çiftçi Kardeşler Meşrubat Gıda İnşaat Petrol Otomotiv Nakliyat Taahhüt Sanayi Ticaret Dağıtım Pazarlama Limited Şirketi'ne vermişti. İhale şartnamesi gereğince fabrika binasını yenileme ve son teknoloji makinelerle imalat yapma taahhüdünde bulunan firma, ilk iş olarak çalışan 100 işçiden 80'ini işten çıkardı.

Bu sabah işletme önünde toplanan işçiler Sarıkız Maden Suyu İşletmesi yetkililerine isyan etti. Kalabalık grup daha sonra kendilerine yardımcı olması amacıyla Belediye Başkanı Kadir Daş'ı ziyaret etti. Tazminatlarını alamadıkları takdirde eylem yapma kararı aldıklarını belirten işçilere bu konuda garanti veren Başkan Daş, "Maden suyu tesislerinin eski işletmecisi Hale Öztaşkın iflas etti. İşçilerin ücretlerini ödeyemez duruma düştü. İhaleyi yeni alan firma sistemi tamamen yenileyecek. Yaklaşık 7 milyon

YTL yatırım yapacak. Yeni yatırımlarla işçi sayısı azalacak. Ben zaten ihale yapılırken işten çıkarılacak işçilerimizin tazminatlarının ödenmesi garantisi almıştım. Firma yetkilisiyle bu gün görüştüm, işçilere Ocak ayının 15'inde biner YTL, kalan tazminatlar da yine Ocak ayı içerisinde ödenecek. İşçilere ödenecek toplam tazminat 500- 550 bin YTL civarında olacak" dedi.

Başkan Daş, ayrıca yenilenecek tesisin günlük 400 bin şişe olan kapasitesini 750 bin şişeye çıkacağını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda Evrenli köyünden getirilecek yayla suyu için burada menba suyu şişelemesi de yapılacak. Bunlara ilaveten şirket belediyemize son teknolojiyle donatılmış bir itfaiye aracı da hibe edecek" diye konuştu.

Başkan Daş'ın tazminatların ödeneceğine dair söz vermesi üzerine işçiler eylem yapmaktan vazgeçti.

(ND-ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title