Haberler

Sarıkaya'nın Meslekten İhracı Kesinleşti

Şemdinli'deki Olaylar Sonrasında Hazırladığı İddianamede Şuanki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Hakkında Ağır Suçlamalarda Bulunan ve Hsyk Tarafından Görevinden İhraç Edilen Eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın Son İtirazı da Reddedildi.

Şemdinli’deki olaylar sonrasında hazırladığı iddianamede şuanki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında ağır suçlamalarda bulunan ve HSYK tarafından görevinden ihraç edilen eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın son itirazı da reddedildi.

İtirazları İnceleme Kurulu, bugün yaptığı toplantıda eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın görevden alınmasına ilişkin itirazını görüştü. Kurul, Sarıkaya'nın itirazın 1’e karşı 9 üyenin oyuyla reddetti. HSYK’nın Sarıkaya hakkında verdiği ilk görevden alma kararına da karşı oy kullanan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, aynı tutumunu sürdürdü.

HSYK'nın Sarıkaya'yı meslekten ihraç gerekçesinde, "Savcının yetki sınırlarını aşarak gerçekleştirdiği eylem ve işlemler, yargı erkiyle diğer anayasal kuruluşlar arasındaki güven ortamının zedelenmesine ve yargının yıpranmasına sebebiyet vermiştir" ifadesine yer verilmişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title