Haberler

Saralların Liderine 7 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet ve 147 Yıla Kadar Hapis İstemi

Güncelleme:

Kamuoyunda 'Sarallar olarak bilinen çetenin lideri Ümit Saral hakkında 7 ayrı cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 74 yıldan 147 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kamuoyunda 'Sarallar' olarak bilinen çetenin lideri Ümit Saral hakkında 7 ayrı cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 74 yıldan 147 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 140 sayfalık iddianamede, husumetli olan Sarallar ve Şirinler'in 'Uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak için bir araya geldikleri, ancak suçtan elde ettikleri gelirin paylaşılması konusunda birbirlerine husumet besledikleri ve bu husumet çerçevesinde 7 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü. 22'si tutuklu 26 sanık önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 140 sayfalık iddianamede Ümit Saral'ın liderliğini yaptığı suç örgütü ile Mehmet Sabri Şirin'in liderliğini yaptığı suç örgütü arasında husumet olduğu hatırlatıldı. 2008 yılı ile 2012 yılları arasında tutuklu olarak yargılanan ve 2012 yılında serbest kalan Ümit Saral'ın, etrafına adam toplayarak eski gücünü tekrar kazanmak için girişimlerde bulunduğu anlatıldı. Ümit Saral'ın, Kenan Şirin'in ağabeyi olan ve Güngören'de uyuşturucu piyasasını elinde bulundurduğu ve uluslararası uyuşturucu ticari yaptığı yönünde duyumlar ile bilinen 'Şirinler isimli suç örgütü lideri Mehmet Sabri Şirin ile anlaşarak kendi örgütüne dahil ettiği öne sürüldü.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİ ŞİRİN KARDEŞLER

İddianamede, Ümit Saral'ın örgüt lideri pozisyonunda ile Mehmet Sabri Şirin ile Kenan Şirin'in ise örgüt yöneticisi pozisyonunda bulunduğu oluşum ile karşılıklı menfaat ilişkisi çerçevesinde örgütlü bir şekilde uluslararası uyuşturucu ticareti yapmaya başladıkları yönünde bilgiler elde edildiği anlatıldı.

GELİRİN PAYLAŞMASI KONUSUNDA ANLAŞMAZLIĞA DÜŞTÜLER

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda 20 Şubat 2013 tarihinde 49 kilo gram eroin ele geçirildiği anlatılan iddianamede, Mehmet Sabri Şirin ve Mehmet Şenkal'a 'Uluslararası uyuşturucu ticareti yapmaktan işlem yapıldığı, yine 11 Mart 2013 tarihinde Kapıkule TIR Gümrük Sahası'nda 33 kilo gram ecstasy ele geçirildiği anlatıldı. Ancak daha sonra örgüt Lideri Ümit Saral ile Şirinler arasında suçtan elde edilen gelirin paylaşılması noktasında anlaşmazlıkları çıktığı ve şahısların birbirilerine husumet besledikleri, bu husumet çerçevesinde Ümit Saral'ın talimatları doğrultusunda 3 Nisan 2013 tarihinde 'Şirinler suç örgütünden Kenan Şirin'in Bahçelievler'deki ikametinin kurşunlandığı anlatıldı.

7 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kenan Şirin, Abdullah Özkan, Ahmet Şahin Akyıldız, Hakan Koyuncu, Mehmet Yaşar Akyıldız, Murat Mehmetefendioğlu ve Mustafa Çakar'ın farklı tarihlerde ve yerlerde öldürüldüğü belirtildi.

ÜMİT SARAL'A 7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

7 kişinin öldürüldüğü, 36 mağdur ve müştekinin bulunduğu anlatılan iddianamede, tutuklu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Ümraniyeli...:

Türkiye cinayet rekoru Abdullah Palaz'' dadır. . Allah rahmet eylesin. . Harbi baba adamdı bilenler bilir. Bilmeyenler hayatını okusun. . .

2
28
yanıtYanıtla
Hey Allah ım sen bu kullarına akıl ver:

ÜMRANİYELİ arkadaş;cinayet rekoru kıran adamdan baba olmaz. Olsa olsa korkak, psikopat bir cani olur. .

yanıt14
yanıt1
F:

7 CINAYET dıyor haber ve sen bu kısıye baba adam mı dıyorsun.

yanıt5
yanıt2
ALİ:

mafyalar bu milletede askerede polisede sökmez adam olun bizim askerimiz polisimiz herşeyden daha degerlidir. Allah aziz şehitlerimize rahmet etsin mafyacıklara degil

yanıt3
yanıt0
ZALİME MERHAMET MAZLUMA İHANETTİR!:

Bol keseden af istemek kolay da bir de masum, mazlum ve mağdurlara sorun! Camiden malzeme çalan, işyerinden sadaka kutusu çalan, gariban yaşlı kadınları dolandıran, gaspeden, savunmasız kadınlara zarar veren, garibanın emeğini çalanlara af istemek vicdansızlıktır. Cezaevlerinde bunlardan çok var ve af da en çok hırsızlara, gaspçılara vd yarıyor! Kendi klasik otomobillerini çalsalardı ya da evine girselerdi emeğini çalsalardı. bir yakınını gaspetselerdi yine af isteyecekler miydi acaba!

28
0
yanıtYanıtla
MUŞLİ:

HELAL SANA ÇOK İYİ ANLATMIŞSIN ADAM BARAJI AŞSIN DİYE AF İSTİYOR AF ÇIKMAZSA KUMBARASINI BOZDURACAK YETERKİ O KOLTUK GİTMESİN. . . BANA GÖRE GARİBANA (KADINA) ZÜLMEDEN O KAPKAÇÇILAR TERÖRDEN DAHA KÖTÜ.

yanıt2
yanıt0
VATANDAŞ:

BİZİM SIKINTIMIZ DEVLET CEZAYI MAZLUMUN CANINI HİÇE SAYARAK VERİYOR. BUNUN GİBİ İNSANLARDA HABİRE TÜRÜYOR. HER BÖLGE PARSELLENMİŞ SAĞ OLSUN DEVLETİMİZİN GÖREVLİLERİDE SADECE SEYREDİYOR. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.

19
0
yanıtYanıtla
YENI TÜRKIYE:

EROIN SAT MILLIYETCI AYAKLARINA YAT

15
0
yanıtYanıtla
Wwww:

Bahçeli bu elmanın cezasına çok kızacak neden af edilmedi

10
2
yanıtYanıtla
kadermi:

bu devletin bir karıc topragı icin canını ortaya koyacak askerlerimiz var. mafyalar bu ülkenin bekasını temin edemez devlet bahceliye bunu biri anlatsın. daglardaki askerleri ziyarete git bahceli mafyaları degil

yanıt7
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title