Haberler

Sanayi Tezleri Tanıtım Programı

Gümüşhane Valisi Mayda: "Gelişme, toplumda bilimsel düşünceyi hayat tarzı haline getirmekle sağlanır"

Gümüşhane Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce düzenlenen toplantıyla Sanayi Tezleri Tanıtım Programı (San-Tez ) tanıtıldı.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Mühendislik Fakültesi salonunda düzenlenen programa, Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, GÜ Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Bakanlık Bilim ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, akademisyenler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Vali Mayda, yaptığı konuşmada, toplumsal refahın gelişmesi bilimsel teknolojik çalışmaların imkanlarından etkin şekilde yararlanılmasının sağlanmasının, çağdaş devletin görevi olduğunu belirterek, "Gelişme, toplumda bilimsel düşünceyi hayat tarzı haline getirmekle sağlanır. Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri üniversitemiz ve sanayimizin işbirliğidir. Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi çok önemlidir" dedi.

Gümüşhane'de KOBİ'lerin Ar-Ge ve teknoloji kültürü kazanmaları, sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak çözme alışkanlığı kazanmalarının önemli olduğunu vurgulayan Vali Mayda, "Bu işbirliği yoluyla sanayi ihtiyacı olan teknolojik bilgi, üniversitelerden ihtiyacı olan firmalara aktarılacaktır. Kıt kaynakların rasyonel kullanılması açısından bu kuruluşların işbirliğine ihtiyaçları var. Bilginin elde edilmesi ve bunun kullanılması üniversite sanayi işbirliğinin iyi kullanılması ile daha kolay gerçekleşecektir" diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç ise üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitede yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek katma değer oluşturulması için bu programın düzenlendiğini ifade ederek, üretim yönteminde yenilik yapılması ve sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarına destek verileceğini, San-Tez projelerine ise Bakanlık tarafından yüzde 75 oranında 36 ay süreli destek sağlanacağını söyledi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Baytar Mustafa Canlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title