Haberler

Sanatçılardan Sigara ile Sahneye Çıkan Meslektaşlarına Tepki

Sigarayla Savaşanlar Derneği (Ssd) "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" Nedeniyle Bir Basın Toplantısı Düzenledi. Taksim Green Park Hotel'de Düzenlenen Toplantıya Ssd Genel Başkanı Mustafa Aydın'ın Yanı Sıra Manken İpek Tanrıyar, Ece Gürsel, Oyuncu Ercan Akışık, Şarkıcı Yılmaz Morgül, Murat Göğebakan, Ö...

Sigarayla Savaşanlar Derneği (SSD) ¨Dünya Sigarayı Bırakma Günü¨ nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Taksim Green Park Hotel`de düzenlenen toplantıya SSD Genel Başkanı Mustafa Aydın`ın yanı sıra manken İpek Tanrıyar, Ece Gürsel, oyuncu Ercan Akışık, şarkıcı Yılmaz Morgül, Murat Göğebakan, Özgün, Bora Gencer, Zeliha Sunal katıldı.

¨TÜRKİYE`DE 23 MİLYON İNSAN SİGARA İÇİYOR¨

Toplantıda konuşan SSD Genel Başkanı Mustafa Aydın, bugüne kadar insanların sigara sağlığa zararlıdır ifadesiyle kandırıldığını belirterek ¨Gençlerimiz sigara sadece sağlığa zararlıdır düşüncesiyle sigaraya başladılar. Ve bugün Türkiye`de 23 milyona ulaşan sigara içicisi mevcuttur. Sigara sağlığa zararlı değildir. Sigara eşittir ölümdür. Biz bugün buradan bu mesajı vermek istiyoruz¨ dedi. Aydın insanın sağlıklı olduğu müddetçe var olduğuna ve başarılı olacağına değinerek her yıl 15 milyon doların sigara harcandığını belirtti.

¨ELİNDE SİGARA VE ALKOLLE KAMERALARIN KARŞISINA GEÇENLERİ ESEFLE KINIYORUM¨

Sanatçı Yılmaz Morgül ise sanatçı olarak topluma örnek olmaları gerektiklerinin üzerinde durarak, ¨Ben konserlerde olsun, sanat aktivitelerinde olsun elinde sigara ve alkolle kameraların karşısına geçenleri esefle kınıyorum¨ şeklinde konuştu.

Manken Ece Gürsel ise sigaraya derde derman olup olmadığını anlamak için başladığını ancak böyle bir şeyin olmadığını anladıktan sonra sigarayı bıraktığını belirterek, ¨Biz gözönünde insanlar olduğumuz sigaranın cilde ne kadar zararlı olduğunu ben kendim gözlemledim¨ dedi. Sanatçı Zeliha Sunal da meslektaşı Yılmaz Morgül gibi sahnesinde sigara içen sanatçılara tepki gösterdi.

SİGARALAR AYAKLAR ALTINDA

İpek Tanrıyar üzerinde ¨Sigara içmek öldürür¨ yazan sigara paketi kameralara gösterek ¨Bir gün çok sigara içtiğim bir günde üzerindeki bu yazıyı gördüm. Ben sigara içerek ölen dünyadaki 4 milyon insandan biri olmak istemiyordum. O yüzden de yaptığım tek şey bu oldu¨ diyerek sigara paketini yere attı. Tanrıyar`ın ¨Hepimiz kafası çalışanlar insanlarımız değil mi¨ demesi üzerine salonda bulunan sigara içen biri ¨Benim kafam pek çalışmıyor o zaman ¨ demesi üzerine Tanrıyar ¨O sizin sorununuz, harikasınız¨ diyerek olayı toparlamaya çalıştı. Tanrıyar ayrıca sigara bırakmada kendine bir mezar hayal etmenin yararlı olacağını söyledi.

Göğebakan, Gürsel ve Tanrıyar Sigarayla Savaşanlar Derneği maskotu önünde fotoğraf çektirirken komedyen Ercan Akışık elindeki bir sigara paketiyle gelerek, herkese sigara sundu. Toplantıda sigaranın kötü olduğunu vurgulamak amacıyla sigaralar ve paketleri yere atılarak ayaklar altında çiğnendi.

Sigarayla Savaşanlar Derneği maskotu etrafında toplanan ünlülerin sahnede sigara ve sigaranın yanında içki içen genç sanatçılara olan tepkileri devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title