Haberler

Samsun: Metro'dan Eğitim Yatırımları

Metro Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, hayatında ilk defa geldiği Samsun Valiliği'nde Bafra ve Çarşamba ilçelerinde kaba inşaatlarını yaptıracağı 1 milyon 100 bin YTL'lik iki okulun protokolünü imzaladı.

Metro Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, hayatında ilk defa geldiği Samsun Valiliği'nde Bafra ve Çarşamba ilçelerinde kaba inşaatlarını yaptıracağı 1 milyon 100 bin YTL'lik iki okulun protokolünü imzaladı.

Geçtiğimiz günlerde Ayvacık İlçesi'nde kız öğrenci yurdunun temelini atan iş adamı Galip Öztürk, şimdi de Bafra'ya 750 bin YTL'ye mal olacak ortaöğretim, Çarşamba'ya da 350 bin YTL'ye mal olacak ilköğretim okulu yapmak için kolları sıvadı.

İstanbul, Erbil ve Bosna-Hersek'te de eğitim yatırımları bulunduğu öğrenilen Galip Öztürk, para sahibi insanların öncelikle doğup büyüdüğü memleketlerine yatırım yapmasının önemine dikkat çekti. Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte her iki okulun protokolünü imzalayan Galip Öztürk, "Samsun'da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizin kırsalından daha mağdur olan dağ köyleri var. Samsunlu iş adamı olarak, elimden geldiğince buralara eğitim yatırımı yapmak boynumun borcudur" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde doğduğunu, 13 yaşından beri İstanbul'da yaşadığını ve ilk defa Samsun Valiliği'ne geldiğini dile getiren Öztürk, "Yıllarca Samsun'a gelip gittik. Şunu gördük, AB sürecinde hala Samsun'da bazı yörelerde kızlarımızın yüzde 46'sı okula gitmiyor. Bu nedenle şehrimde eğitim yatırımları yapma kararı aldım. Eğitim yatırımı yapacağım yer Çarşamba, Ayvacık, Bafra olmuş, Van, Kars, Ağrı olmuş hiç önemli değil. Önemli olan yaşadığımız coğrafyada din, dil, ırk, bölge ayrımı gözetmeden ülkemizin bize verdiğini, insanlarımıza hizmet olarak geri çevirmektir" diye konuştu.

Bütün iş adamlarına memleketlerine yatırım yapma çağrısında bulunan Öztürk, Samsun merkeze de bir okul yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel ve Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile diğer yerel yöneticilerin de hazır bulunduğu protokol töreninde Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise şunları söyledi:

"İş adamı Galip Öztürk, Samsun'a iki yeni eğitim yatırımını kazandırmanın ve öğrencilerimizin geleceğine katkı koymanın mutluluğunu hem yaşıyor hem de bizlerle paylaşıyor. Öncelikle eğitim alanında Samsun'un öncelik ve gereklerini karşılamada Galip Öztürk'ün sorumlu ve gerekli katkısına teşekkür ediyorum. 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde eğitime yapılacak her türlü katkının vergiden tamamen bağımsız olması ve şüphesiz eğitim yatırımları anlamında beklentilerimizin çok olması diğer hayırseverlerimizin de bu konuda çaba göstermesini zorunlu kılıyor. Galip bey, bugüne kadar eğitime verdiği desteğe çok önemli iki yatırımla bir kez daha taktire şayan bir iş yapmıştır. Kendisine teşekkür ediyorum"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title