Haberler

Sakarya: Müsiad Sakarya Şube Başkanı Aracı'nın Basın Toplantısı

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aracı tarafından gerçekleştirilen basın toplantında, 2006 yılında dernek tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aracı tarafından gerçekleştirilen basın toplantında, 2006 yılında dernek tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

MÜSİAD toplantı salonunda Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aracı tarafından gerçekleştirilen basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri katıldı. 'Dost Meclisi' olarak adlandırılan toplantıda konuşan Başkan Mehmet Aracı, eğitim, iş dünyası, sağlık, çalışma yaşamı ve Türkiye gündemi konularında açıklamalar yaptı. Aracı, "Sakarya'nın en önemli sorunu eğitimdir. İlimizde eğitim alanında fiziki şartlar yetersizdir. 17 bin öğrencimiz halen prefabrikte eğitimini sürdürmektedir. Bürokratlar ve iş adamlarımız tarafından kurulan milli eğitim konseyi olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde iş adamlarımızla birlikte 13 okulu yaptırmayı taahhüt ediyoruz. Sayıyı arttırmayı planlıyoruz. Eğitim için iş adamları olarak 3.5 yıllık bir süreçte bu işin üstesinden geleceğiz. Sağlık konusunda ciddi endişelerimiz var. İlimize bir araştırma ve uygulama hastanesi kurulması konusunda girişimlerimiz sürmektedir. Biz iş adamları olarak ilimizin menfaatleri doğrultusunda her projede yer alırız ve destekleriz" dedi. AB süreci öncesinde ortaklık kültürünü geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Aracı, 'küçük olsun benim olsun' değil, 'büyük olsun hepimizin olsun' mantığını geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye'ye büyük bir ulusal sermaye akışı gerçekleşmekte olduğunu belirten Aracı, "Kendine çekidüzen vermeyen esnafı zor günler beklemektedir. MÜSİAD olarak genel merkezimiz ve şubelerimiz olarak 550 kişilik bir ekiple ülkenin sorunları ve çözüm yolları konusunda çalışmaktayız. Türkiye geriye dönük olarak 15 yıl kaybetmiştir. Bir daha kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Siyasi parti liderlerinin halkı galeyana getirici konuşma yapmalarını istemiyoruz. Türkiye'nin 46 yıllık bir AB sevdası vardır. Siyasette kriz istemiyoruz. Sanayici yatırım yapmadan önce ülkede güven ister. Diğer bir husus bürokratik engellerdir. Bunlar biran önce kaldırılmalıdır. Son bir husus ise kayıt dışı ekonomidir. Kayıt dışı ekonomi engellenmeden istihdam problemi çözülmez. Dünyada en yüksek vergi ülkemizde olduğu gibi en fazla kayıt dışı ekonomi de Türkiye'dedir. Türkiye'de yüzde 53-63 oranında kayıt dışı ekonomi vardır. Bu haksız rekabet emeğin gasp edilmesidir. Bu ülkede üreten ve yöneten hiç bir zaman masum değildir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title