Haberler

TTB'den salgın açıklaması: Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgını

Güncelleme:

TTB, yaptığı basın açıklamasında son dönemlerde artış gösteren salgına dikkat çekerek "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgını" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK), son dönemde solunum yolu hastalıklarına bağlı yaşanan salgın ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Sibel Uyan, "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgını" dedi.

MASKE- MESAFE ÇAĞRISI YAPILDI

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten acil servislerin ve yoğun bakımların dolduğunu, randevuların aksadığını, bu durumun başka hastalıklar nedeniyle tedavi gereksinimi duyan insanları etkilediğini dile getirerek topluma maske-mesafe-hijyen-havalandırma önlemlerini uygulama çağrısı yaptı.

"ÖNEMLİ BİR TOPLUMSAL SAĞLIK SORUNU HALİNE GELDİ"

Açıklamayı yapan Sibel Uyan, ülkemizde bir aya yakın süredir hız kesmeden süren İnfluenza, COVID-19, RSV başta olmak üzere Adenovirüs, Rotavirüs gibi mevsimsel virüslerin kaynaklık ettiği salgının oldukça önemli bir toplumsal sağlık sorunu haline geldiğini belirtti.

"BAHAR NEZLESİ DEĞİL, ÖLÜMCÜL İNFLUENZA VE KOVİD"

Uyan, salgını önleyici yöntemler tercih edilmeyince; hastane polikliniklerinde hastalar yığılmaya, yoğun bakımlarda hasta yatağı bulmada zorluklar yaşanmaya başlandığını söyledi. Uyan "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgınıdır. Yaşadığımız salgın basit bir nezle değildir. Toplum ve sağlık çalışanları salgınla ilgili sürekli bilgilendirilmeli, koruyucu önlemler hatırlatılmalı, eğitimler yapılmalıdır. Sağlık kurumlarında maske takılması zorunludur" dedi.

İKİ HAFTAYA PİK YAPACAK

Gerçek Gündem'e konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, salgının yeni zirveye çıkmaya başladığını söyleyerek uyarılarda bulundu. Prof. Şenol, "Çocuklarda zatürre vakalarında ve çocuk vakalarında artış vardı. Önümüzdeki haftalarda okullar ara tatile gidene kadar tırmanacak. Oradaki halkayı tamamlayacak. Ondan sonraki ara tatilde de evdekilere bulaş olacağı için erişkin vakaları artmaya başlayacak. Dolayısıyla önümüzde en aşağı 4-8 haftalık bir dönem var. Bu önümüzdeki iki hafta çok daha yüksek bir pike çıkacağını düşünüyoruz. Sıkıntılı olan durum şu, bizim servislere yatırdığımız ileri yaştaki kırılgan hastalar grip, H1N1 ya da Covid olup durumları ağırlaşıyor ve yoğun bakıma vermek zorunda kalıyoruz. Acil servislerde de bekleme sıraları var. Yani hiç yönetilmeyen bir salgından söz ediyoruz özetle." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Yaşam Haberler

500

Yorumlar (26)

özen66:

TTB ye ınanmıyoruz

184
292
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Kovid bir salgın değil bir bio-terör saldırısıdır.

404
32
yanıtYanıtla
Esnafin biri:

Yalan oldugu belli hangi fondan yararlaniyor bu ttb kapatilsin artik

152
259
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

inanmayan yalan diyenler bir hastaneye uğrasın

340
69
yanıtYanıtla
SAMET TEMAS:

bunlarda fenerbahçe gibi at ortaya bi yalan inanan olur nasılsa

100
221
yanıtYanıtla
Ozan Polat:

Fenerbahçe anneciğine ne yaptı ki bu konuyu fenerbahçeye bağladın.

yanıt64
yanıt68
Bidüşün:

Ozancım anlıyorum fb li arkadaşların kızdırmış seni ama konu futbol değil, samet kardeşim çocuksu bir sataşmadanda konuyu anneye bağlaman ayıp olmuş, cennet annelerin ayağının altındadır, anneler kutsaldır kardeşim

yanıt57
yanıt10
YİĞİT TÜRKALP:

FENER SANA NE TEMASTA BULUNDU YAVRUM...

yanıt5
yanıt2
Ercan Sevinc:

Bunlar ne derse tersini yapmak benim için onurdur

89
146
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

evi barkı kiracısı arabası durumu iyi zekat vermesi farz olan 65 yaş üstü vatandaşlar bu saydıklarımdan bir tanesine dahi sahipseniz toplu taşımada bedava akbil kullanmanız helal değil kul hakkına giriyorsunuz devlette yalnış işler yapabilir tıpkı durumu iyi olan kişilere verdiği bu bedava akbil gibi bir yandan iki buçuk lira zekat parası ver öte yandan kirada oturan garibanın lokmasından artırdığı parayla bindiği araçta beleşe seyahat et Allah kabul etmez bu yaptıklarınızı

71
61
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title