Haberler

KTÜ Farabi Hastanesi Bakü'de bir doktorun ameliyatını gerçekleştirdi

Güncelleme:

Sağlık turizmi projesi kapsamında Bakü'ye düzenlenen geziye katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş ile ekibi, burada talepte bulunan bir doktorun ameliyatını gerçekleştirdi.

Sağlık turizmi projesi kapsamında Bakü'ye düzenlenen geziye katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş ile ekibi, burada talepte bulunan bir doktorun ameliyatını gerçekleştirdi.

KTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığının Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen sağlık turizmi projesi çerçevesinde Bakü'de geçen ay etkinlik gerçekleştirildi.

Kentteki özel bir hastanede düzenlenen etkinliğe, KTÜ Farabi Hastanesini temsilen Başhekim Tekinbaş öncülüğündeki ekip katıldı. Hastanede fizyoterapist olarak çalışan Dr. Gülnare Nuruzade, akciğerinde kitle olduğunu ve tanı konulamadığını belirterek, Prof. Dr. Tekinbaş'a muayene olmak istedi.

Prof. Dr. Tekinbaş'ın yaptığı muayene sonrasında kist hidatik (köpek, kurt, çakal ve tilki gibi hayvanların bağırsağında yaşayan parazitlerin neden olduğu hastalık) tanısı konulan Nuruzade'nin ailesi tedavinin Bakü'de yapılmasını rica etti.

Türkiye'ye döndükten sonra hazırlıklarını tamamlayarak Bakü'ye giden Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Prof. Dr. Atila Türkyılmaz ve ameliyathane teknisyeni Emrah Kerim'den oluşan ekip, hastayı başarıyla ameliyat etti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Prof. Dr. Tekinbaş, ameliyatın yeni iş birliklerine kapı açmasını umduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler iki devlet, tek milletiz. Son zamanlarda sağlık alanında da kardeşliğimizi pekiştirmek için pek çok ortak faaliyette bulunuyoruz. KTÜ Farabi Hastanesi olarak Türkiye'mizin sağlık alanındaki bilgi, görgü ve birikimlerini, kardeş coğrafyamız ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bakü-Trabzon uçak seferlerinin artması, sağlık alanındaki ilişkilerimizin hızla gelişmesine vesile olacaktır. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, kısa bir uçak yolculuğu ile Trabzon'a gelip rahatlıkla tedavilerini olup memleketlerine dönebiliyorlar. Biz de Azerbaycan'a çok kısa bir sürede gidip gelebiliyoruz."

Doktor heyetine şükranlarını sunan Gülnare ise "Sizlerin, bu süreçte bizim için yaptığınızı unutmamız asla mümkün değildir. Gerçek dostluk ve kardeşlik böyle oluyormuş. Hep beraber, daha güzel ve mutlu günlerimiz olması için Cenab-ı Allah'a dua ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Sağlık

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Bakü Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title