Haberler

Kayseri'de Kornea Nakliyle Görme Bozukluğu Tedavi Edildi

Güncelleme:

Kayseri'de sol gözünde görme bozukluğu olan İrem Sena Erdoğan'a kalp krizinden hayatını kaybeden bir kişinin korneaları nakledildi. Yapılan operasyon sonrası Erdoğan, net görmeye başladı.

KAYSERİ'de sol gözünde görme bozukluğu olan İrem Sena Erdoğan'a (20), kalp krizinden hayatını kaybeden 1 kişinin korneaları nakledildi. Kayseri Şehir Hastanesi Kornea Göz Bankası aracılığı ile yapılan operasyon sonrası Erdoğan, net görmeye başlayarak, sağlığına kavuştu.

Kayseri'de yaşayan üniversite öğrencisi İrem Sena Erdoğan sol gözünde, görme bozukluğu şikayeti nedeniyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan muayene sonrası Erdoğan'a, kornea nakli yapılmasına karar verildi. Hastane bünyesinde 2 hafta önce hizmete giren 'Kornea Göz Bankası' aracılığı ile kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 35 yaşındaki bir kişinin korneaları genç kıza nakledildi.

'KAYSERİ'DEKİ TEK KORNEA BANKASI'

Kayseri Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Ender Sırakaya, "Yaklaşık 2 hafta öncesinde Sağlık Bakanlığı'ndaki izinlerimizi tamamlayarak, Kayseri'ye kornea bankasını açmış bulunuyoruz. 4-5 yıllık bir girişim sonrası araya pandeminin de girmesiyle kornea bankası açılma sürecimiz maalesef sekteye uğramıştı. Son 1 yıl içerisinde işlemlerimizi hızlandırarak kornea bankasının açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu, Kayseri'deki tek kornea bankası. Daha öncesinde çevre illerde vardı. Ankara ve İstanbul'da vardı. Korneaları oradan temin ediyorduk. Artık Kayseri ve bölge illere; hastanemiz bünyesindeki kornea bankasıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu tabii bizim için büyük avantaj sağlıyor. Korneamızı kendimiz aldığımız için ameliyat sıralarımız daha çabuk gelecek. Ameliyatlar daha hızlanmış olacak" diye konuştu.

'UYUM YETENEĞİ ÇOK YÜKSEK'

İlk korneada başarı elde ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Sırakaya, "Tüm Türkiye geneline kornea sağlayarak da böyle bir hizmette bulunmuş olacağız. Yaklaşık 2 hafta önce bankamızı açtık ve 1 hafta öncesinde de ilk korneamızı alarak, hastamız sevgili İrem'e de korneayı başarılı şekilde yerleştirdik. Şu an her şey yolunda gidiyor. Kornea, nakil yapılan organlar arasında başarısı en yüksek olan doku. Çünkü doku uyumu gerekmiyor, bir kan uyumu gerekmiyor. Doku, antijen uyumu gerekmiyor. Damarlı bir doku olmadığı için hastalarda uyum yeteneği çok yüksek" dedi.

'ORGAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ'

Kornea naklinin önemine değinen Doç. Dr. Sırakaya, "Kornea bankacılığının ilerlemesi için kornea nakillerinin artması için tabii ki buradan herkese de kornealarını bağışlamaları yönünde telkinde ve istekte bulunuyoruz. İrem'in hastalığı vardı. Keratokonus hastalığı. Görmede bir bozulmaya neden olabiliyor. En son çare olarak kornea nakli yapılması gerekiyor. Şeffaf kornea dokusunu uygun donörden hastamıza naklederek, başarılı şekilde cerrahi gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

'ÇOK BULANIK GÖRÜYORDUM'

Nakil öncesi gözünde yaşadığı problemleri anlatan İrem Sena Erdoğan ise "İlk başlarda çok baş ağrısı yapmıştı. Çok bulanık görüyordum. Geldiğimde de okuttuklarında hiçbir şey okuyamıyordum. Yakın mesafeden bile göremiyordum. O şekilde şikayetler olmuştu. Daha sonra iyi görmeye başladım. Nakil yapılalı da 1 hafta oldu. Nakil sonrası çok daha iyi oldum" dedi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Operasyon İrem Sena Kayseri Sağlık Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title