Haberler

    "Bilinçsiz uygulamalar ciltte ömür boyu kalıcı hasar bırakabilir"

    Güncelleme:

    Yeterliliği bulunmayan kişilerce uygulanan ve doktor tarafından yapılmayan bu gibi uygulamaların olumsuz sonuçlarının son yıllarda çokça haber konusu olarak karşımıza çıktığını belirten İstanbul Kent Üniversitesi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi A.

    Yeterliliği bulunmayan kişilerce uygulanan  ve doktor tarafından yapılmayan bu gibi uygulamaların olumsuz sonuçlarının son yıllarda çokça haber konusu olarak karşımıza çıktığını belirten İstanbul Kent Üniversitesi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi A. Nilhan Atsü, "Böyle olumsuz sonuçlarla karşılaşmak istemiyoruz. İnsanlar dışarıda yaptıracakları uygulamalarda başvuracakları kişiyi ve kuruluşu titizlikle seçsin. Bir hekim (tıp doktoru), tercihen bir dermatoloji uzmanına başvursunlar. Hizmet veren kuruluşta görevli kişilerin eğitimleri, mesleki yeterlilikleri ve ortam hijyeni çok önemli unsurlar" diye konuştu.

    "EVDE İĞNELİ UYGULAMALAR KALICI ZARAR VEREBİLİR"

    Evde uygulama yapılacaksa dahi doktor tavsiyesi ve yönlendirmesi olması gerektiğinin altını çizen Dr. Atsü, "Arkadaş önerisine, reklama dayalı, ev tipi, invaziv uygulamalar sıkıntı yaratabilir. İnvaziv sözcüğünden kastımız; girişimsel, iğneli, bedenin ve derinin içine müdahale edilen uygulamalardır. Bunları iyice araştırmak gerekir. Aksi takdirde olumsuz sonuçları olabilir. Hatta bunlar kalıcı sonuçlar bile olabilir. Kullanıcı kişi, sağlık eğitimi olmayan biriyse iğneli bir uygulamada onun ayarını, derinliğini ve hangi lezyona, ne şekilde uygulanacağını bilemez. Dolayısıyla hatalı uygulamalar sonrasında deride enfeksiyon, leke, kalıcı izler ve kalıcı cilt hastalıklarına kadar bir seri rahatsızlık görebiliriz. ve bu olumsuz sonuçlar, uzun meşakkatli, tedavi süreçlerine neden olabilir. Gençlik, güzellik arzusuyla yapılan bilinçsiz uygulamaların sonucu aylarca, yıllarca tedavi ya da kalıcı hastalıklar ile yüz yüze kalmak olmamalıdır. Ancak ehil ellerde bir mahsuru yoktur. Öncelikle invaziv uygulamaları asla ev ortamında önermiyoruz. Klinik ortamda ve hekim tarafından uygulanması şartıyla yapılmalıdır."

    "MARKET ÜRÜNÜ DEĞİL DERMOKOZMETİK ÜRÜN TERCİH EDİN "

    Kullanılan aletlerin yanı sıra bakım ürünlerinin de dermatolog önerisi ile alınmasının faydalı olacağını ifade eden Dr. Atsü, " Market ürününden ziyade, tercihen dermatolog önerisiyle dermokozmetik ürün kullanılmalı. Bu ürünler standart olamaz çünkü her bireyin deri özellikleri birbirinden farklı. O yüzden ideali dermatolojik danışmanlık hizmeti aldıktan sonra kişinin yaşına, cinsiyetine, deri özelliklerine, beklentisine uygun ev bakım ürünlerinin kullanılmasıdır. " dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Sağlık

    İstanbul Sağlık Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title