Haberler

Sağanak ve Dolu Ardahan'da Yollara Zarar Verdi

Ardahan'da son günlerde etkili sağanak ve dolu, yolların geneline zarar verdi.

Ardahan'da son günlerde etkili sağanak ve dolu, yolların geneline zarar verdi.

Özellikle kentte yayla yollarının çoğu kullanılamaz hale gelirken, Ardahan merkeze bağlı Yukarı Kurdoğlu köyünün yayla yolu da ancak traktör ile geçilebiliyor. Vatandaşlar, bazı noktalarda kendi imkanlarıyla yollara taş döşeyerek traktörlerin daha rahat geçmesi için uzun uğraşlar veriyor.

Vali Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için İl Özel İdaresine talimat verdiğini belirterek, gerekenin yapılacağını ifade etti.

Köy Muhtarı Mehmet Gökçe de, yayla yolunun uzun zamandan beri sorunlu olduğunu belirterek, bu durumun henüz çözülemediğini söyledi.

"Yayla yolumuz tam bir çile yolu"

Yaylalarına gidebilmek için komşu köylerin yollarını kullandıklarını dile getiren Gökçe, yağışlar sonrası yolların daha da kullanılamaz hale geldiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Yayla yolumuz tam bir çile yolu olmuş. Traktör bile güçlükle ilerliyor. Bir metreye varan çukurlar oluşmuş. Bazen de başka bir traktörün yardımı ile ilerleyebiliyor. Özel İdareye çok kez bildirdim ama şu ana kadar bir çözüm olmadı. Bu da bizler için çileye dönüşüyor. En azından bir iş makinesi ile yollarımız düzeltilse razıyız."

Gökçe, yetkililerden sorunun giderilmesi için yardım istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Gökçe Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title