Haberler

    Rusya: Halep'te 48 Saatlik 'İnsani Mola' Vermeye Hazırız

    Güncelleme:

    Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, "Halep sakinlerine insani yardım ulaştırılması için 48 saatlik 'insani mola' uygulamasını başlatmaya hazırız" dedi.

    Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Halep sakinlerine insani yardım ulaştırılabilmesi için ilk '48 saatlik molaya' hazır olduklarını açıkladı.

    48 SAATLİK İNSANİ MOLA

    Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Halep sakinlerine insani yardım ulaştırılması için 48 saatlik 'insani mola' uygulamasını, sivillere insani yardımın güvenli bir biçimde ulaşıp ulaşmayacağının görülmesi için gelecek hafta 'pilot proje' olarak başlatmaya hazırız" dedi.

    SİVİLLERE ULAŞTIRILMASI PLANLANIYOR

    Konaşenkov, bu uygulama kapsamında insani yardımların hem Halep'in ordu kontrolünde olan batı kesimlerine hem de militanların denetiminde olan doğu mahallerindeki sivillere ulaştırılmasının planlandığını söyledi.

    "GARANTİ BEKLİYORUZ"

    İnsani molanın tarihinin bm'den insani yardım konvoylarının hazır olduğuna dair bildirimde bulunması ve ABD'nin konvoyların güvenliğine ilişkin garanti vermesi ardından belirleneceğini belirten Konaşenkov, şunlaır söyledi: "Rusya, insani yardım konvoylarının Suriye ordusu kontrolünde olan topraklardan güvenli bir biçimde geçmesine yardımcı olarak ve ABD'den de bu konvoyların 'ılımlı muhaliflerin' elindeki topraklardan geçişi için aynı garantiyi vermesini bekliyoruz."

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Suriye Rusya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title