Haberler

    Roma - Chievo: 1 - 0

    Güncelleme:

    Serie A'da yoluna puan kaybetmeden devam eden Roma, Chievo karşısında üç puan alarak 10'da 10 yaptı.

    Serie A'da Rudi Garcia ile lige müthiş başlayan ve 9'da 9 yapan Roma, Chievo'yu konuk ettiği lig maçını da kazandı ve 10'da 10 yaptı!

    Karşılaşmanın ilk yarısı tamamen Roma'nın kontrolünde geçti. Serie A lideri, 4. dakikada Marco Boriello ile kale ağzından net bir gol şansını değerlendiremedi.

    5. dakikada ise Kevin Strootman'ın sert şutunda kaleci açıyı iyi kapattı ve gole izin vermedi.

    30. dakikada Adam Ljajic'in kaleyi sağ çaprazdan gören şutu üstten auta gitti.

    38. dakikada De Rossi penaltı noktasının biraz gerisinden sert bir şut çekti. Top az farkla üst direği yalayıp auta gitti.

    Chievo ise rakip yarı sahada topla oynama fırsatı bile elde edemedi. 10 kişi savunma yapan konuk ekip Roma'nın şutlarını üst üste durdurdu ve ilk yarıya golsüz beraberlikle girildi.

    FARKI FLORENZI YARATTI

    İkinci yarıda da Roma'nın mutlak üstünlüğü bulunuyordu.

    Rakip ceza sahası etrafında pas yapan Roma, Chievo savunmasında ilk yarının başlarında açık bulmakta zorlandı.

    Boriello ile 51, 53 ve 62. dakikalarda bulduğu fırsatları değerlendiremeyen Roma, disiplinli Chievo savunmasını bu dakikalarda da aşmayı başaramadı.

    67. dakikada ise Florenzi rakip savunmayı ceza sahasının solunda darmaduman etti ve topu kısa mesafede havadan Boriello'ya çıkardı. Boriello'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Roma 1-0 öne geçti.

    73. dakikada ise Roma'yı ofsayt bayrağı kurtardı. De Sanctis'in kucağından seken topa yetişen Chievolu forvete arkadan sert bir müdahele yapan Benatia, penaltı yaptı. Ancak yan hakem pozisyonda daha önce bayrağını kaldırdığı için hakem kararını kısa sürede değiştirdi ve ofsaytı verdi.

    80. dakikada Boriello kaleyi sol çaprazdan, zor bir pozisyonda yokladı. Top doksana giderken Kaleci Puggioni topu müthiş çeldi.

    89. dakikada Florenzi'nin frikiğinde top barajdan döndü, kontra-atakta Bradley topu iyi kesti ve olası bir Chievo hücümuna izin vermedi. Karşılaşmanın son tehlikeli pozisyonunda da Kaleci De Sanctis kalesini terk ederek topu yakaladı ve hakem son düdüğü çaldı!

    Roma bu galibiyetle 10'da 10 yaparak 30 puanla liderliğini korudu. Chievo ise 4 puanda kaldı ve sonuncu sıradaki yeri değişmedi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Daniele De Rossi Roma Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title