Haberler

Roma'da "İstanbul'a Bakmak" Günleri

Türkiye, Roma'da Gerçekleştirilen "İstanbul'a Bakmak" Konulu Etkinlik Kapsamında, Filmleri ve Fotoğraflarıyla Romalı Sanatseverlerin İlgisini Çekiyor.

Fotoğraf sergisi ve ünlü filmlerin gösterimleriyle Roma'da süren "İstanbul'a Bakmak" konulu kültür-sanat etkinlikleri, Romalı sanatseverlerin Türkiye hakkındaki fikirlerine katkı sunuyor.

Roma Büyükelçiliği ve Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle Roma'da gerçekleştirilen

ve "Sinematografi ve Fotoğraf sergisi" olmak üzere iki bölümden oluşan etkinlik, Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, İstanbul Fotoğrafevi, Medfilm, İntesa ve Roma Belediyesi işbirliği ile düzenleniyor.

Etkinliğin Sinematografi bölümü, 10 adet Türk filminin gösteriminden oluşuyor. Açılışı, 8 Kasım'da, Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanından uyarlanan "Mutluluk" filmi ile yapılan etkinlikte, Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken", Ümit Ünal'ın "Anlat İstanbul", Fatih Akın'ın "Köprüyü Geçmek" adlı filmlerinin yanı sıra 5 adet de kısa film gösterilecek.

"Cenneti Beklerken" 14 Kasım'da, "Anlat İstanbul" ve "Köprüyü Geçmek" ise 15 Kasım'da Cinema Savoy'da izleyicisiyle buluşacak.

Etkinliğin Fotoğraf Sergisi bölümü ise, İstanbul'un gelenekselliği ve moderne bakan iki yüzü ile tarihi, kültürel ve sosyal yaşamını anlatan 70 fotoğraftan oluşuyor. Fotoğrafların 30'u dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'den. İstanbul Fotoğrafevi sanatçıları Çoşkun Aşar, Erdal Yazıcı, Ercan Arslan ve Kutup Dalkıran da 10'ar adet fotoğrafla sergiye katılıyor.

Sanatçıların fotoğraflarına, 16 Kasım'dan itibaren bir ay süresince, Roma'nın tarihi sergi salonu olan Ara Pacis evsahipliği yapacak.

Öte yandan Türkiye, 8-11 Kasım tarihleri arasında İtalya'nın Siena kentinde gerçekleştirilen "Siena Kitap Fuarı"na onur konuğu olarak katıldı. Fuarda açılan kitap sergisinin yanısıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye Merkez Müdürlüğü tarafından, 9 ayrı üründe düzenlenen "Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi" de büyük ilgi gördü. (ANKA)

(GO/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title