Haberler

Rize'deki Fetö/pdy Davası

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin 51 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Özkan Tavuz başkanlığında görülen 11. duruşmada, tutuklu sanıklar Mustafa Külünkoğlu, Zeki Rıza Çemberci, Şaban Arı, Yunuz Kotiloğlu, Hasan Fehmi Demircan, Nihat Işık, Yusuf Karadağ, Sebahattin Uzun, Rıdvan Çiriğ, Mehmet Bostan, Rıdvan Mat, Cebrail Doğan, Hamza Öcalan, Kamil Önerbay, Songül Kızılkaya, Barış Tosun ile tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklar Ruşen Çolak ve Ünal Şenel ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanık Külünkoğlu, yasa dışı hiçbir faaliyette bulunmadığını ve 13 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Hakkımdaki iddialardan aklanmak için Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Belde Belediye Başkanlığından kendi isteğimle istifa ettim. Borçla devraldığım belediyeden ayrılırken kasasında 1,2 milyon lira para bıraktım. Başkalarının hazmedememesi nedeniyle iftira atıldığını düşünüyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Darbecilerce Rize Valiliği görevine getirileceği iddia edilen Yunuz Kotiloğlu da hakkındaki iddiaları reddetti.

Ovit Dağı'nda tek başına darbe toplantısı yaptığı iddialarının hayal ürünü olduğunu savunan Kotiloğlu, "Rize Sanayici ve İşadamları Derneği başkanlığını, sivil toplum örgütü olduğu için ve iş dünyasına katkım olur diye kabul ettim. Bağlı olduğu başkanlar hükümet aleyhine açıklamalar yapınca istifa ettim. İstifam kabul edilmeyince noter kanalıyla gönderip, basın açıklaması düzenledim. İş adamıyım. Devletten sadece üç tane ihale aldım ve hiçbirini kanunsuz almadım." diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan, dosyada adı geçen ve firari olan Orhan Tornacı, Mustafa Konak, Fikri Kılınç, Haluk Mataracı, Harun Çevlik, İlhami Dülgeroğlu ve Mustafa Özönder'in ise aranmasına devam ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Bostan Yusuf Karadağ Hasan Fehmi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title