Haberler

Rıce, Orta Doğu Turuna Suudi Arabistan'dan Başladı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Çıktığı Ortadoğu Turunun İlk Durağı Suudi Arabistan'a Geldi. Rice, Cidde'de Irak'ta "İstikrarın" Sağlanması Yönünde Suudi Yetkililerin Yardımını Talep Edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, çıktığı Ortadoğu turunun ilk durağı Suudi Arabistan'a geldi. Rice, Cidde'de Irak'ta "istikrarın" sağlanması yönünde Suudi yetkililerin yardımını talep edecek.

Temaslarına hemen başlayacak ve bu akşam Kral Abdullah bin Abdülaziz ve Dışişleri Bakanı Prens Suudi el Faysal ile görüşecek Rice, ayrıca İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden başlatılması olasılığı ile İran nükleer krizi konularında görüşmeler yapacak.

Kendisini Cidde'ye götüren uçakta gazetecilere, Kral Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'ya "yardım olanaklarını" görüşmek istediğini belirten Rice, "Suudilerin Irak'ta istikrara katkıda bulunmalarını istiyorum, Suudilerin Lübnan'da da istikrara, mali ve siyasi açılardan katkıda bulunmalarını istiyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title