Haberler

Rahvan At Koşusunda Kıyasıya Mücadele

Nilüfer Belediyesi, tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen geleneksel Akçalar Rahvan At Yarışları, büyük çekişmeye sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi, tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen geleneksel Akçalar Rahvan At Yarışları, büyük çekişmeye sahne oldu.

Geleneksel ata sporuna sahip çıkan Nilüfer Belediyesi, geleneksel hale getirilen "Akçalar 6. Rahvan At Yarışları" yüzlerce Nilüferli'nin ilgi odağı oldu. Yarışan atların koşu stilleri nedeniyle 'rahvan' adı ile anılan müsabakalar, Akçalar Hisartepe Yarış Alanı'nda yapıldı. Bursa ve çevre illerden toplam 80 atın katıldığı yarışlar büyük çekişme ve heyecana sahne oldu. Sıcak havaya rağmen çeşitli kategorilerde dereceye girmek için kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışlar sonunda Baş atlarda birinci Tahsin Yılmaz, ikinci Mehmet Barut, üçüncü de Erdoğan Yıldız oldu. Dereceye giren at sahiplerine para ödülü ve kupaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcıları Ali Karamık ile Recep Tanlak verdi. Ata sporlarına her zaman destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Artık geleneksel hale gelen Akçalar Rahvan At Yarışları ile Türk kültüründe önemli yer tutan ve ata sporu olarak benimsenen biniciliğin gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz. Kayapa ve Akçalar'da düzenlediğimiz at yarışları ile ata sporumuza sahip çıkıyoruz. Rahvan at yarışlarını 6 yıldır büyük bir coşkuyla, heyecanla sahipleniyoruz. Biz yörelerimizin alıştığı kültürleri yaşatmak için üzerimize düşeni her zaman yapacağız. İnsanlığın kendi tarihini yazmaya başladığı dönemde atlarla başladığı dostluğun, Anadolu kültürümüzle bütünleşip harmanlandığı rahvan at yarışları, bu yıl da büyük çekişmeye sahne oldu. İstiyoruz ki Anadolu insanı ile rahvan atları arasında süregelen dostluk ömürler boyu sürecek bir sevda olsun" dedi.

(AÇ)

16.09.2012 23: 29: 41

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey erdoğan yıldız Akçalar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title