Haberler

"Psikotik Bozukluk" Hastalarına Eğitimi Veriliyor

Güncelleme:

Üsküdar Üniversitesi, halk arasında "şizofreni" olarak bilinen psikotik bozukluk tedavisi gören hastalar için psikososyal beceri eğitimi verecek.

Halk arasında "şizofreni" olarak bilinen psikotik bozukluk hastalarına yönelik eğitimde hastalığın belirtileri ve nasıl başa çıkılabileceği ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra ilaç kullanımı, ilaç yan etkileri, hastalıkla ilgili uyarıcı işaretler konularında eğitim verilecek.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'nde 9 hafta boyunca (9 oturum, 9 saat) yapılması planlanan eğitimlerde ortalama 15 hastanın grup eğitimine alınması hedefleniyor. Bir terapist ve bir co-terapist ile birlikte, power point sunumları eşliğinde yapılacak eğitimler her oturum için haftada bir kez 1 saat (30+30 dk) olmak üzere planlanıyor.

2 Nisan'da başlayarak 28 Mayıs'ta sona erecek eğitimler, Perşembe günleri 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Oturumlar ise "Tanışma oturumu", "İletişim becerileri", "Sorun çözme becerileri", "Psikotik bozukluk/Şizofreni hastalığı", "İlaç kullanımı", "İlaç yan etkileri", "Hastalıkla ilgili uyarıcı işaretler", "Krize müdahale" başlıkları altında yapılacak. Son oturumda ise katılımcılara sertifikaları verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title