Haberler

Priştine: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Kosova'da görkemli bir şekilde kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kosova'da görkemli bir şekilde kutlandı.

Kosova'da barış ve huzuru sağlayan Kosova Türk Taburu'nun konuşlu olduğu Prizren Sultan Murat Kışlası, çok sayıda konuk ve katılımcıyı ağırladı. Kosova'nın çeşitli yerlerinden gelen halk, Türk ulusunun önemli bayramlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkulu geçen kutlamasında asker-halk birlikteliğinin güzel bir

bir örneğini sergiledi. Türk bayrakları ve Atatürk'ün posterleriyle süslenmiş kışladaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından da Türk Taburu'nda görev yapan 13 subay bir üst rütbeye terfi edildi. Rütbeler, Tabur personeline Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Faruk Sungur ve Türk Taburu Komutanı Kurmay Yarbay Mehmet Partigöç tarafından takıldı.

Geniş katılımcı kitlesinin yer aldığı törende bir konuşma yapan Kosova Türk Heyet Başkanı Kurmak Albay Faruk Sungur, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk tarihinin altın sayfalarından birisini oluşturduğunu ve çağdaş çizgileri ulu Önder Atatürk tarafından çizilen barış ve özgürlük aşığı Türk milletinin medeni dünya toplumları ile kucaklaşmasını simgelediğini belirtti. Albay Sungur, konuşmasında " Kosova'da çok uluslu bir ortamda barışı destekleme harekatında diğer ülke silahlı kuvvetleriyle uyum içinde görev yapmakta ve imkanlarımız dahilinde Kosova halkının ihtiyaçlarını karşılamanın ve insanlık onurunu paylaşmanın memnuniyetini yaşamaktayız" dedi.

Kutlama töreninde Kosova Türk Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Volkan Türk Vural, Çokuluslu Güneybatı Tugayı Komutanı General Lutz Niemann, Kosova Koruma Gücü (TMK) Komutanı General Süleyman Selimi, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Adalet Bakan yardımcısı Altay Suro, Kosova Kültür Bakan yardımcı Ergin Köroğlü, Uluslararası Polis Gücü (UNMİK) Komiseri yardımcısı Mustafa Akbaş ve Kosova'da görev yapan Türk Polis Kontenjanı Başkanı Yüksel Çelik, KFOR bünyesinde görev yapan ülkelerin silahlı güçleri temsilcileri ve diğer konuklar hazır bulundu.

Havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title