Haberler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak mı geliyor? Tüm gözler yarınki karar duruşmasına çevrildi

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' diyerek hakaret ettiği suçlamasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava yarın görülecek. Kartal Anadolu Adliyesi'ndeki davada İmamoğlu cephesinin savunmasının ardından mahkemenin karar vermesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da dahil olması nedeniyle kamuoyu tarafından merakla beklenen dava yarın görülecek.

FRANSA'DAKİ KONGREYE KATILDI

Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019 tarihinde Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak katıldı.

"AHMAK" DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İmamoğlu bu kongrede yapmış olduğu konuşmada; seçim sürecinde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız bir şekilde kullanıldığını, seçim süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran dil kullanıldığını aktardı.

31 Mart seçimini yönetmekle yetkili olan Yüksek Seçim Kurulu kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini vurgulayarak eleştirilerde bulundu. İmamoğlu'nun bu konuşmasında YSK üyelerine "ahmak" dediği öne sürüldü.

İMAMOĞLU HAKKINDA DAVA AÇILDI

Bütün bu olaylar üzerine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 15/11/2019 tarihli müzekkere ile yapılan suç duyurusundan hareketle T.C. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 2020/53491 Soruşturma numarası, 2021/28722 Esas numarası ve 2021/22456 İddianame numarasıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı dava açıldı.

HAPİS VE SİYASİ YASAK İSTEMİ

Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etmişti. Mütalaada, İmamoğlu hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanması da istenmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu davayla 2019 İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan sonucu ve seçmen iradesini kabul edemeyenler, konuşmanın özünü değiştirerek siyasi bir dava açılmasını sağlamışlardır. Amaç, hukuku siyasi rakiplerine karşı bir kez daha silah olarak kullanmak ve bu yolla Ekrem İmamoğlu'na engel olmaktır. Kararla İmamoğlu aleyhinde siyasi yasaklılık hükmü oluşturmak ve önümüzdeki seçimlerden elemektir" denildi.

DAVA, YARIN GÖRÜLECEK

İmamoğlu'nun yargılandığı davanın duruşması yarın görülecek. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de duruşmayla ilgili paylaşımda bulundu.

Yüksel'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız 16 milyon İstanbullunun hakkını nasıl savunduysa, İstanbullular da onun hakkını savunacaktır. 1 Haziran saat 11.30'da Kartal Anadolu Adliyesi'nde gerçekleşecek duruşmada Başkanımızın yanında olacağız."

Kaynak: Haberler.com / Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (8)

Mehmet kuru :

Devlete ve millete düşmanlık kim yapıyorsa cezasını çekmeli CHP bu vatanın başına gelen en büyük FELAKETTİR

30
39
yanıtYanıtla
corci:

dışarda insan kalmadı be aga

41
15
yanıtYanıtla
ihtiyar:

hakedenlerin hepsi içeride doğru be aga

yanıt1
yanıt6
Sadık:

Cezasını yunanistanda çeksin

21
34
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Yarından itibaren ibb ye kayyum atanacak imamoğlu silivri cezaevine gönderilecek böylelikle cumhurbaşkanlığı adaylığı suya düşecek,hapse mahkum edilen kişiler cumhurbaşkanı olamaz

12
13
yanıtYanıtla
ihtiyar:

aday olsa ne olacak seçilebilecekmi ki daha istanbulda ulaşım fiyatlarını bilmeyen başkan

yanıt2
yanıt4
Kemalettin ırmak :

Ne İstanbulmuş ne var bu İstanbul’da adam altı üstü bir belediye başkanı artık hazmediniz seçimle gelen seçimle gider bırakında halk karar versin bir daha seçilirmi seçilmezmi onu hep beraber görücez

14
6
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Chp yi komple temizleyip başınada mansuru getirsinler

3
11
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title