Haberler

Tekin: 'Sorun Ne' Dedi, Başkanlar Kocaoğlu'nu Şikayet Etti

CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan randevu krizini çözmek için geldiği İzmir'de "Sorun ne" diye sordu.

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan randevu krizini çözmek için geldiği İzmir'de "Sorun ne" diye sordu. Tepkili belediye başkanları, Kocaoğlu ile iletişim kuramadıklarını, bürokratların önlerine set çektiğini öne sürdü.

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan randevu krizini çözmek için gelen örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, önce Kocaoğlu ile sonra da belediye başkanlarıyla yaklaşık 4. 5 saat görüştü.

İZSU hizmet binasında yapılan ve saat 15. 30 da başlayan başkanlar zirvesi saat 20. 00'de sona erdi. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin katıldı.

İLETİŞİM SORUNUMUZ VAR

Basına kapalı gerçekleşen toplantıya Çin gezisi nedeniyle Kocaoğlu katılmazken ilçe belediye başkanları Gürsel'in "Sorun ne" sorusuna "Kocaoğlu ile iletişim kuramıyoruz", "Diyalog eksikliğimiz var", "İzmir AKP'yi denemeye hazırlanıyor", "Büyükşehir Belediyesi ilçe sorunlarına daha fazla kulak vermeli, bürokratların ilçelerle araya çektikleri seti ortadan kaldırmamız gerek" yanıtlarını verdi.

BAYIR VE YÜKSEL'İ ŞİKAYET

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın basına ilçe belediye başkanları için verdiği disiplini ima eden açıklamalarını göstererek, "Biz burada güzel bir iş yapıyoruz. Bu şekilde eleştiri yapılıyor. Basında söylenmemesi gereken sözler aslında biz değil, Genel Başkan Yardımcımız tarafından dile getiriliyor ama biz suçlanıyoruz" dedi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI TEKİN'E 14 MADDELİK RAPOR VERDİ

Tepkili belediye başkanları taleplerini 14 maddelik raporda dile getirdi. Raporda şu ifadeler yer aldı:

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilçe belediye başkanlıkları arasında koordinasyon eksikliğinin giderilmesi, Bazı yatırımların, özellikle de doğrudan ilçe belediyelerini ilgilendiren yatırımların ilçe belediye başkanlarıyla ve ilgili kurumlarıyla birlikte değerlendirilme ve projelendirilmesi, ilçe belediyelerine nakdi veya maddi yardımların yapılması ve bu yardımların nüfusa orantılı olarak sağlanması, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oluşturulan komisyonların üyelerinin seçiminde ilçe belediye başkanlarının da görüşünün alınması ve seçimin ona göre yapılması, ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediye Başkanı'nın en yakın çalışma arkadaşları olması gerektiği gerçeğinden yola çıkılarak Büyükşehir bürokrasisinin de bu gerçeği görerek şekillendirilmesi, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerin ihtiyacı halinde araç ve makine yardımı yapması, zabıta işlemi ve uygulamalarında ortak strateji belirlenmesi, ulaşım problemlerinin çözümü konusunda ilçe belediye başkanlarının görüşünün alınması, cadde statüsü kazanan ve kaybeden güzergahlara ilçe belediye ile görüşülerek çözüm üretilmesi, tüm ilçeleri yakından ilgilendiren imar yönetmeliğinin hazırlanmasında ilçe belediyelerinin görüşleri alınarak yönetmeliğin hazırlanması, ilçe belediye meclislerinden geçen kararların değerlendirilmesi sırasında daha olumlu ve yapıcı davranışın sergilenmesi, ESHOT, İZSU, İZELMAN gibi kuruluşların ilçe belediyeleri ile yapmayı düşündüğü uygulamaları ilçe belediye başkanlarından görüş alarak ve büyük ölçüde onların görüşüne göre yapmaları, belediyede çalışan memurların toplu taşım kartlarının sağlanmasında ilçe belediyeleri ile ortak bir çözüm bulunması, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin yapmış oldukları görev nedeniyle oluşturulacak bir kart ile ulaşımlarının kolaylaştırılması. "

SUNİ YARATILMIŞ SIKINTILAR SONA ERDİ

Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4. 5 saat süren toplantının çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada suni yaratılmış sıkıntıların sona erdiğini öne sürerek, "Bir savaş ve kriz yok. Sadece belediye başkanlarıyla bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte siyasette yapmamız gereken çok önemli işler var. Bunları konuştuk. Her belediye başkanının kapısında 30 tane iktidar müfettişi var. Bunlar sorun değil mi? Tüm bu sorunları konuştuk. İzmir'de sıkıntı yok, önümüzdeki günlerde de göreceksiniz. Suni yaratılmış sıkıntıların tamamı sona ermiştir. Ne demek ilçe belediye başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmez mi? En yakın zamanda hep beraber görürüz" dedi.

SORUN ÇÖZÜM YOLUNA GİRDİ

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak "Aslında ortada bir sorun olmadığını biliyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Çin gezisinden döndüğünde inşallah onunla bir araya gelip konuşacağız, sorun yok. Gürsel Tekin, başkanlarla ikili, üçlü görüşmeler yaptı. Biz tüm belediye başkanları birlikte görüştük. Bu sorunun çözülme yolunda çözülme aşamasında olduğunu söyleyebilirim. Belediyecilikteki sıkıntılarımızı anlattık. Onlar araya girdi olumlu şeyler olacağını düşünüyorum. Şu haklı bu haksız demiyoruz. Cepheleşme oluşturmuyoruz. Aldığımız bir karar var. Bu konuda iyi şeyler olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

BİZİ HEP KOL KOLA OMUZ OMUZA GÖRECEKSİNİZ

CHP'nin halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, "Ben toplantının sonuna katıldım, son derece güzel bir toplantıydı, gayet iyiydi. Belediye başkanı, ilçe başkanlarımızla İl Genel Meclisi Başkanı'mızla, İl Genel Meclisi Grup Başkanı'mızla her ay bir ilçede toplantı yapacağız. O ilçenin il genel meclis üyeleri de katılacak. Bizi hep birlikte her zaman kol kola omuz omuza göreceksiniz. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title