Haberler

Aldığı duyum sonrası küplere binen Putin'den Batı'ya hodri meydan: Bırakın denesinler

Güncelleme:

Ukrayna'yı başlattıkları askeri harekat sonrasında Rusya'ya karşı devreye konulan ambargolar hakkında "Burada bile yanlış hesap yaptılar. Bundan bir şey çıkmadı ve eminim olmayacak" diyen Putin, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı savaş alanında hamle yapmak için fırsat kolladığına dair duyumlar aldığını belirtti. Olası bir askeri hamleye karşı Batı'ya gözdağı veren Putin, "Bugün bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz. Bırakın denesinler" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'da temsil edilen siyasi partilerin liderleri ve sözcüleri ile bir araya geldi. Kremlin Sarayı'ndaki toplantıda konuşan Putin, özellikle Batılı ülkelerin politikalarına ve Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarına değindi.

HÜKÜMETE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Rus ordusunun Ukrayna'ya harekat başlattıktan sonra Rus parlamentosundaki birliğin önemine vurgu yapan Putin, "Özel askeri harekatın başladığı 24 Şubat'tan sonra ülkedeki tüm hükümet birimlerinin ve hükümet kademelerinin kararlı, uyum içinde ve hızlı hareket etmesi gerekiyordu. Bugün bu yönde çalıştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Donbass sakinlerinin organize insani desteği için parlamentodaki partilere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü medya bu çalışmayı farklı şekillerde ele aldı. Ayrıca resmi olarak izin alan birçok milletvekilinin kendi hayatlarını riske alarak gıda, ilaç ve temel malzemeleri sağlamak, hızlı bir şekilde insani yardım dağıtmak için savaş bölgesine gittiğini biliyorum" dedi.

"RUSYA'NIN DÜNYADA BİRÇOK DESTEKÇİSİ VAR"

Ukrayna'daki operasyonlar konusunda Batılı ülkelerin kendi aleyhlerindeki propagandalarına karşılık dünyada kendilerine destek verenlerin olduğunu dile getiren Putin, "ABD'nin içinde, Avrupa'da, hatta diğer kıtalarda da olmak üzere birçok destekçimiz var" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ HESAP YAPTILAR"

Batılı ülkelerin kendilerine yönelik başlattığı yaptırımları eleştiren Putin, "Rusya'ya karşı alınan hukuk dışı kararlar bizim için zorluklar oluşturuyor. Ancak Rusya'ya karşı ekonomik yıldırmayı başlatanlar için güvenilir bir şey değil. Amaçları toplumumuzda nifak, kargaşa çıkarmak, insanların moralini bozmaktı. Ama burada bile yanlış hesap yaptılar. Bundan bir şey çıkmadı ve eminim olmayacak" dedi.

"BATI BİZİ SAVAŞ ALANINDA YENMEK İSTİYORSA, BIRAKIN DENESİNLER"

Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı savaş alanında hamle yapmak için fırsat kolladığına dair duyumlar aldığını belirten Putin, "Ukrayna'daki savaşı başlatan Rusya değil kolektif Batı'dır. Bugün bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz. Bırakın denesinler. Batı'nın bizimle son Ukraynalıya kadar savaşmak istediklerine dair duyumlar alıyoruz. Bu Ukraynalılar için bir trajedidir. Ama herkes bilmelidir ki henüz bir şeye başlamadık" dedi.

"AVRUPA'DA EŞİT GÜVENLİK SİSTEMİ OLUŞTURMA TEKLİFİMİZ REDDEDİLDİ"

ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin kendilerine karşı agresif tutum sergilediğini savunan Putin, "ABD öncülüğündeki kolektif Batı, yıllardır Rusya'ya karşı son derece saldırgan. Avrupa'da eşit güvenlik sistemi oluşturma teklifimiz reddedildi. Füze savunmaları konusunda birlikte çalışma tekliflerimiz reddedildi. NATO'nun genişlemesine karşı uyarılar göz ardı edildi" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'DA TERÖRİZMİ DESTEKLEDİLER"

Batılı ülkelerin Rusya gibi bir ülkeye ihtiyacının olmadığını, bu nedenle kendilerinden olan grupları desteklendiklerini savunan Putin, "Rusya gibi bir ülkeye ihtiyaçları yok. Bu yüzden Rusya'da terörizmi, Rusya'da ayrılıkçılığı, içimizdeki yıkıcı güçleri ve ülkemizdeki 'Beşinci Kol'u desteklediler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Vladimir Putin Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

Önder Erbay:

Avrupa'nın agresif tutumundan bahsediyor Putler; Suriye kentlerini yerle bir ettin, Ukrayna'nın topraklarını gaspetmek istedin, isgal etmeye yeltendin, oradada yıkmadık bina bırakmadın, 350 civarı çocuk öldürdün ve Avrupa'nın agresif liginden bahsediyor katil.!!!hadi oradan.!

0
0
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

ya sen ukraynayı bile dize getirmekten acizsin. batı seni boğar. batının tek endişesi senin sscb devrinden kalma nükleer silahların. konuşuyo hala

0
0
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

Şuan sadece Ukraynaya karşı savaştığını düşünüyorsan yanlış düşünüyorsun. Tüm Avrupa ayrıca ABD asker ve silah yığıyor Ukraynaya

yanıt0
yanıt0
Aykut Kalanoğlu:

Zengin ülkeler durup dururken rahatlarını bozmaz ülkelerini de yerle bir olmasını istemez bunlar kendilerine maşa piyon cengaver ülkeler ararlar kullanabileceği onlara da kaşıkla yardım edip verirler gazı en kahraman millet sizsiniz diye Putin haklı zaten hodri meydan demiş !

0
0
yanıtYanıtla
Önder Erbay:

Rusya haklı diyen sizler yemin ederim safsiniz

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title