Haberler

Özgür Özel'den "Lider benim" mesajı: Ekrem Bey'le de Burcu Hanım'la da konuştum, mesele kapandı

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'a kapıyı göstermesiyle ilgili CHP lideri Özel'den dikkat çeken bir yorum geldi. Özel, "Ekrem Bey'le de, Burcu Hanım'la da konuştum. Bu mesele CHP açısından kapanmış bir meseledir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" şeklindeki sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bunu diyen, ya kendine başka bir iş ya da başka parti bulacak" karşılığını verdi. İmamoğlu'nun genel başkan edasında Köksal'a resti çekmesi sonrası gözlerin çevrildiği CHP lideri Özel'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

"ISRARCI OLSA BİZİM PARTİMİZDE SİYASET YAPAMAZ"

İmamoğlu'nun İstanbul'da ayrım yapmadığı için DEM Parti'nin de oyunu aldığını ifade eden Özel, "Burcu Hanım düzeltme yapmasa, ısrarcı olsa zaten sayın İmamoğlu'nun ifadeleri ile bizim düşüncelerimiz birbirinden farklı olamaz. Bizim partimizde siyaset yapamaz. İstanbul'da genel seçimlerde DEM'e oy vermiş birisi, İmamoğlu ayrım yapmadığı için, belediyenin hizmetlerinden yararlanma noktasında hiçbir ayrımcılığa tabi tutmadığı için inanılmaz bir oy alıyor. Hepimizin yaşadığı bir şey var. İletişimde geçen süre iddiayı kuvvetlendiriyor. Birileri 'ırkçılık, faşizm' diyor. Açıklama gecikince iddia güçleniyor. Ertesi gün Ekrem Bey sahaya çıkmış, net tavrını ortaya koymak istemiştir. Burcu Köksal'ın açıklamalarından sonra her iki açıklamanın da hüküm cümleleri düşmüştür. Önümüze bakıyoruz" dedi.

"LİDER BENİM" MESAJI

Açıklamasının devamında hem İmamoğlu'na hem de Köksal'a "Lideri benim" mesajı veren Özel, "Ben Ekrem Bey tarzı bir şey söylesem Burcu hanımla ipler kopar. Sonuçta Afyon'da iyi gidiyor. Her yönüyle kritik bir yerde seçimi alıyoruz. Burada bir yol kazası olmuş. Ekrem Bey'in açıklamasının İstanbul seçimli odaklı olmasına rızam var. Ekrem Bey'le de, Burcu Hanım'la da konuştum. Bu mesele CHP açısından kapanmış bir meseledir" ifadelerini kullandı.

BURCU KÖKSAL NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel önceki gün Afyonkarahisar'da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile miting düzenlemişti. Burada konuşan Burcu Köksal, "Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez, AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar" demişti.

ÖZEL, DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞTI

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Özel, "Demin Afyon'dan geldim ve Burcu Başkandan da selam getirdim. Bu sırada Afyon'da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, 'aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır" diyerek durumu kurtarmaya çalışmıştı.

KÖKSAL GERİ ADIM ATMADI

Öte yandan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Burcu Köksal ile telefonda konuştuğunu duyurmuştu. Yarkadaş, "Burcu Köksal, bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştu. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

"AFYONKARAHİSAR'I DEM'LİLERLE VE HÜDA PAR'LILARLA YÖNETMEYECEĞİM"

Köksal daha sonra X hesabındaki paylaşımda Suriyeli sığınmacıları şehirden göndereceğini yazarak, "AKP, 'Mevcut işçileri çıkaracak, PKK'lıları işe alacak' diyor. Ben 'Emeklilere dört ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim' diyorum, 'Belediyeyi DEM'lilerle yönetecek' diyorlar, 'Rantsal dönüşüm değil, bedelsiz ev yapacağım' diyorum. 'Gizli kapılar ardında DEM'lilerle görüşüyor' diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDA PAR'lılarla yönetmeyeceğim" demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Burcu Köksal DEM Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

Ancinsan Toranaga:

Karar verin artık lder kim cehapede sen mi eko mu

292
27
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

Ekonominin sorumlusu kim asıl siz buna bir karar verin , ülkeyi ne hale getirdiler onu konuş

yanıt67
yanıt223
Tamirci Usta:

Vayy eşbaşkan konuştu HDP ile dem ile yata kalka aynı onlar gibi oldunuz zaten farkınız kalmadı ya sıkısınca atatürk maskesi takıyorsunyz tek farkınız bu birleşin gitsin sonuçta her platformda berabersiniz

261
39
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Burcu Köksal CHP genel başkanlik koltuğunu hak eden ender CHP'liler den birisi, haberde gecen diğer ikisi ve bunlarla ayni kafadakiler partiye layık degiller nokta.

212
33
yanıtYanıtla
Abdullah :

Sonrada deniz Baykal zamanı gibi barajı bile aşmasın çünkü faşistlikte kimse ilerlememiş

yanıt25
yanıt64
Demir Acer :

Abdullah: kusura bakma da Atatürk'ün kurduğu bir partiyi kaldilin idare etmesinini kabullenelim? Faşistlik mağduru zirvaliklarinizi bir birakin.

yanıt71
yanıt13
Demir Acer :

Abdullah: dünyanın nerdeyse bütün ülkeleri aşırı milliyetçi partileri seçip iktidar yapıyorlar, neden acaba sen orasını bir düşün, ve kimse mağdur muhabbeti yapmiyor çünkü vatanlarını seviyorlar

yanıt45
yanıt11
Abdullah :

Ha ha hangi ülkelerde milyetçiler yönetiyor bak Avrupa’ya hepsi demokratlar solcular yönetiyor en huzurlu ülkelerin başında hep solcular var

yanıt0
yanıt2
Alperen:

Senden lider değil sürüye çoban olmaz ama chplilere olur çünkü demlene demlene beyinleriniz uyuşmuş.

180
21
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Chp yi kimin yönettigi belli .Kimi elinde kimin cebinde.Ey chp nin burdaki yazan usaklari niye cevap vermiyoraunuz yazmiyorsunuz.Partikiz kendi icini yönetemiyor .Belediyelerin hepsini böyle felaket yönetiyorsunuz.Istanbul ,Izmir ve Ankaranin icler acisi hali ortada.Ak parti insallah insallah secimden sonra miletimizin oylariyla yine yönetecektir.

128
20
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title