Haberler

Milletvekili Çavuşoğlu'dan Akpm'nin Bildirisi ile İlgili Açıklama

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (Akpm) Türk Heyeti Başkanı Olan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Akpm'den AK Parti Hakkında Görülen Kapatma Davasıyla İlgili Bildiri Yayımlaması Yönünde Bir Talepleri Olmadığını Söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı olan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM'den AK Parti hakkında görülen kapatma davasıyla ilgili bildiri yayımlaması yönünde bir talepleri olmadığını söyledi.

Basında bu konuda çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan Milletvekili Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden Türk heyeti yada AK Parti adına bir bildiri yayımlanması yönünde bir talepleri olmadığını, bu konudaki girişimin AKPM Başkanı Lluis Maria de Puig'den geldiğini söyledi. AKPM toplantılarına katılmak üzere Strasbourg'a geldiğinde Puig'le karşılaştığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Puig, bana başkanlık divanı olarak bu konuda ortak bildiri yayımlanması kararı aldıklarını, bu konuda birini görevlendirdiklerini ve Türkiye'yi ziyaret etmek istediklerini söyledi. Yapılacak ziyaret için Türk heyetinden davet gelmesi gerektiğini söyledi. Ben de bu davetin, AKPM Türk heyetinden değil, TBMM başkanından gelebileceğini söyledim" ifadelerini kaydetti.

(OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title