Haberler

MHP'de Bazı Teşkilatların Kapatılması

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, il teşkilatının partisinin Başkanlık Divanınca kapatılmasına ilişkin, "Sel akar kum kalır misali, biz ev sahibiyiz, son nefesimize kadar davamızın emrindeyiz.

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, il teşkilatının partisinin Başkanlık Divanınca kapatılmasına ilişkin, "Sel akar kum kalır misali, biz ev sahibiyiz, son nefesimize kadar davamızın emrindeyiz. Bizim tek endişemiz davamızın geleceği adınadır" ifadesini kullandı.

Demirkol, yaptığı yazılı açıklamada, ülkücü olmakla hep gurur duyduğunu söyledi.

İl başkanlığı yaptığı dönemde ilçe teşkilatları, ocaklar ve sendikalarla her zaman uyumlu olmaya, beraber hareket etmeye gayret ettiklerini anlatan Demirkol, görevde kaldığı süre boyunca kırdığı, incittiği ülküdaşlarından helallik istedi.

Demirkol, 1 Kasım 2015 seçimlerinde alınan neticeden sonra partilerinde istişarede bulunma, öz eleştiri yapma ve bir kan değişikliği yapılması ihtiyacını gördüklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın genel başkan adaylarımızın bu husustaki görüşleri de kamuoyunda ve tabanda yüksek oranda kabul gördü. Biz de kamuoyunun ve seçmenimizin düşüncesini başta ilçe başkanlarımız, milliyetçi kuruluşların başkanları ve yöneticileri, geçmiş dönem yöneticilik yapmış değerli ağabeylerimiz ve köylüsünden esnafına kadar tabanımızla istişare edip bu doğrultuda hareket etmeye karar verdik. Tüzüğümüzün bize verdiği genel kurulu toplantıya çağırma iradesini ortaya koyduk. Biz bu talebe sırtımızı dönseydik teşkilatımız feshedilmezdi ama sırf koltuğumuzu korumak uğruna sizlerin talebine, hareketin sesine kulak tıkamak doğru olmazdı. Bu süreçte ne genel başkanımıza ne de herhangi bir genel merkez yöneticimize hakaret etmedik, edilmesine de müsaade etmedik. Tek düşüncemiz ve hedefimiz tarihin omuzlarımıza yüklediği bu ağır vazifeyi başarıyla yapmak ve doğru kararı vermekti. Elbette hüküm ülküdaşlarımızındır. Sel akar kum kalır misali biz ev sahibiyiz, son nefesimize kadar davamızın emrindeyiz. Bizim tek endişemiz, davamızın geleceği adınadır. Hiç kimseye kırgınlığımız yok."

Demirkol, feshedilme haberi duyulduğunda kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il, Elazığ merkez, Bayburt merkez, Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarının MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Politika

Fatih Demirkol Elazığ Tokat Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title