Haberler

Mersinli, Olmayacak Balonlara İnanmadı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, CHP'li Belediye Başkanı Seçen Mersinlileri Suçlayan "Biz Mersin'i Dubai Yapacağız Dedik. Ama Yağmur Yağdığı Zaman Mersin Venedik Oluyor. Yani Herkes Hak Ettiğini Bulur" Sözlerine Muhalefetten Tepki Geldi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in, CHP’li belediye başkanı seçen Mersinlileri suçlayan "Biz Mersin’i Dubai yapacağız dedik. Ama yağmur yağdığı zaman Mersin Venedik oluyor. Yani herkes hak ettiğini bulur" sözlerine muhalefetten tepki geldi.

TÜZMEN GEÇEN HAFTA BÖYLE KENT TURU ATMIŞTI

TÜZMEN ÇIĞIRTKAN EŞLİĞİNDE GEZMİŞTİ

TÜZMEN MERSİN'DE ÇOK YOĞUN ÇALIŞMIŞTI

CHP ve MHP’den yapılan değerlendirmeler şöyle:

Çamur atıyor

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek: Mersin’de altyapı çok geniş ölçüde tamamlanmıştır. Fakat Tüzmen Mersin’e her gelişinde olmayacak vaatlerde bulundu. Mersin’in bilinçli seçmenleri onun bu balonlarına itibar etmedi. Tüzmen onun ezikliği içinde sağa sola çamur atıyor. Bu sonucun çıkmasında katkısı olmuştur. Oturup kendisine baksın, partisine baksın. Seçmeni suçlamak büyük haksızlık. Önce seçmenin iradesine saygı duysun.

Biraz insana saygı duysun

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök: Kürşad Bey’i Mersinli seçmenine hakaret içeren demecinden dolayı kınıyorum. Mersin yağmur yağdığında Venedik olmuyor, tam tersine altyapı hizmetleri sebebiyle sel olan dönemleri sona erdirdi. Mersin insanı bunu görüp değerlendiriyor, Kürşad Bey ne yazık ki önyargısından dolayı görmek istemiyor veya göremiyor. Öncelikle Mersin insanına saygı duymalı. Seçimlere bir ay kala her gün Mersin’e bir bakanla gelerek Mersin insanını buraların deyimiyle gütmeye kalkmakla en büyük yanlışı yaptılar.

Demokrasiye inançsızlık

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik: Sayın Tüzmen Mersin’de umduğunu bulamadı ve iktidar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Gezdiği her yerde seçmeni ve halkı tehdit etti. "AKP dışındaki partilere oy verirseniz size asla hizmet getirtmem" dedi. Adalet Bakanı Şahin’in konuşmasının benzerini birçok kez tekrarladı. Sözleri her şeyden önce demokrasiye inançsızlık. Gaziantep’te kredisinin tükenmesinden sonra halkı kandırma projelerini Mersin’e taşımaya çalıştı. Halk kanmadı, herhalde bunun kızgınlığı var.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title