Haberler

KKTC Meclis Başkanı Ekenoğlu TBMM'de

KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Annan Planı'na 'Evet' Diyen KKTC'nin Cezalandırılması Değil, Ödüllendirilmesi Gerektiğini Belirterek, 'İzolasyonlar Kaldırıldığı Zaman Rumlar, 'KKTC Tanınıyor' Telaşına Düşerek, Çözüm İçin Masaya Gelecektir' Dedi.

KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Annan Planı'na 'Evet' diyen KKTC'nin cezalandırılması değil, ödüllendirilmesi gerektiğini belirterek, ''İzolasyonlar kaldırıldığı zaman Rumlar, 'KKTC tanınıyor' telaşına düşerek, çözüm için masaya gelecektir'' dedi.

Ekenoğlu, beraberindekilerle birlikte bugün TBMM AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret etti. Ekonoğlu burada yaptığı açıklamada, "Bu referandumda 'Evet' diyen KKTC'nin 'cezalandırılması değil, ödüllendirilmesi gerekir' diye düşünüyoruz. İzolasyonlar kalktığı zaman Rumlar, 'KKTC tanınıyor' telaşına düşerek, çözüm için masaya gelecektir. Ekonomimizde özellikle referandumun ardından büyük gelişmeler sağlanmıştır. Önümüzdeki süreçte izolasyonlar kalkacak ve KKTC olarak kendi ayakları üzerinde duran, dışa bağımlı olmayan ekonomimizi yaratacağız'' diye konuştu. Lokmacı üst geçidinin, geçişlerin daha rahat olması için Türk tarafınca konulduğunu ve yine Türk tarafınca kaldırıldığını ifade eden KKTC Meclisi Başkanı Ekenoğlu, konunun büyütüldüğünü belirterek, ''Biz bu köprüyü Rumların hala kendi taraflarındaki duvarı yıkmadığını göstermek için kaldırdık'' ifadelerine yer verdi.

Ekenoğlu, artık KKTC'de çözüm için masadan kalkmayan bir irade bulunduğuna da dikkat çekerek, Türkiye ile KKTC'nin her alanda birlikte yürümeye devam edeceklerini söyledi. KKTC Meclis Başkanı Ekenoğlu'nu AB Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış rahatsız olduğu için Başkanvekili ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun misafir etti.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title