Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan "Kurultayda yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt: Önceliğimiz ülkemiz, sonra genel başkanlık gelir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yenilgiyle ayrılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında, genel başkanlığa yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruya, "CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra genel başkanlık gelir." dedi. CHP'de kişilerin önemli olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek her kes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak katıldığı seçimlerden yenilgiyle ayrılmasının ardından genel başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

SEÇİMLERDEN SONRA İLK CANLI YAYIN

CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi dillendirilirken, Kılıçdaroğlu seçimlerin ardından ilk kez canlı yayına katıldı. Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, adaylıkla ilgili soruya da yanıt verdi.

"CHP GENEL BAŞKANLARI İÇİN ADAYLIK ÖNCE GELMEZ"

Gazetecilerin ısrarlı sorularına net cevap vermekten kaçınan Kılıçdaroğlu, "Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. 'Biz nerede kaybettik?' bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik." dedi.

"KİMSENİN KAZIK ÇAKACAK HALİ YOK"

CHP'de kişilerin önemli olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek herkes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok. CHP'de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık ben kurultayda çıkıp 'adayım' demem. Ben bugüne kadar çıkıp adayım demedim. Partinin yetkili organları buna karar verecek. Herkes gelip aday olabilir.Hayatımda hiçbir delegeye 'Gel bana oy ver' demedim. Ben kurultay kararı aldım, aday olacaklar çalışacaklar. Ben el veririm, neden vermeyeyim?" ifadelerini kullandı.

"CHP SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL"

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok iyi tanımak lazım Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değil. Bu partinin liderleri ağır sınavlardan, linç girişimlerinden geçmiştir. Biz de seçim akşamı hem liderlerle hem de kendi içimizde oturup konuştuk. Nasıl bir yol yöntem izleyelim diye. Parti Meclisi üyeleri, MYK üyeleri konuştuk ve şu karara vardık, evet toplumda bir talep var hukuk kuralları içerisinde kurultayımızı toplayacağız."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (7)

Sm57:

İstifa edip alkış alıp tarihe geçeceğine nefrete dönüştürdün insanların düşüncelerini. Biri bu adama desin ülkeye zarar veriyorsun

1
0
yanıtYanıtla
Vahdettin Bayram:

bu ülkede kaybedenin istifa etme geleneği yok....ölünceye kadar devam....

1
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

20 kez yenilince bir büyük altın vereceklermişşş ;-)

1
0
yanıtYanıtla
Sm57:

Bıraksın iki altın verelim

yanıt0
yanıt0
Klm :

Yaşınızıda göz önünde bulundurun ve artık gençlere kapı AÇIN devlet Bahçeli yapmadı dibi gördü sıra sizde bir dönem daha yok emeklik hayatı yaşayın lütfen bir yerel seçim de daha artık sabır yok

0
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Koronavirus gibi....Koltuğa yapıştı mı...bırakmıyor ...

0
0
yanıtYanıtla
Murat Vural:

YPG li teröristler için bunlar özgürlük savaşçıları diyen Kemal Kılıçdaroğlu ülkemiz derken yoksa Amerika'nın Suriye ve Kuzey Irakda kurmayı planladığı ve Uğur Mumcununda kitabında belirttiği ve suikaste kurban gitmesine sebep olan sözde kürdistanımı kastetdi acaba !!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title