Haberler

İYİ Partili Ümit Özdağ: İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu FETÖ'cü, Meral Akşener'in haberi vardı

Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia eden Özdağ, Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu söyledi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan İYİ Partili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu öne sürdü.

"BUĞRA KAVUNCU FETÖ'CÜDÜR"

Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, "Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış" ifadelerini kullandı.

Kavuncu'nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Özdağ, 15 Temmuz'dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıkladı.

"UYARIMI YAPTIM VE TEKRARLADIM"

Özdağ, "Çok net söylüyorum sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsan, öncesinde ve sonrasındaki başkan FETÖ'cü ise, bu arada FETÖ ile ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu ve olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır. Bunun doğru olmadığını düşündüğüm için daha partiye gelmeden önce bu uyarımı yaptım ve tekrarladım" ifadelerini kullandı.

"MERAL AKŞENER'İN HABERİ VAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu söyleyen Özdağ, "Sayın Genel Başkan'a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu devlet görevlilerinin Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler" ifadelerini kullandı.

BUĞRA KAVUNCU İDDİALARA YANIT VERDİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak hakkındaki iddialara yanıt verdi. Kavuncu, "'Ben programı maalesef büyük bir üzüntü ve öfkeyle takip ettim. Yarın cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Allah başkasına itiraf atmaktan bizi saklasın. İddia makamı iddiasını ispat etmekle yükümlü. Benim olduğum dönemde Kazakistan Türk iş adamları derneğinin FETÖ'cü olduğuna dair bir şey yoktu." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Meral Akşener Ümit Özdağ İYİ Parti Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title