Haberler

İnterne Ortamında İşlenen Suçlar

TBMM Adalet Komisiyonu'nda Ele Alınan ve İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla İlgili Yeni Ceza ve Yaptırımlar Getiren Kanun Tasarısına, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'da Yer Alan Suçlar da Alındı.

TBMM Adalet Komisiyonu'nda ele alınan ve internet ortamında işlenen suçlarla ilgili yeni ceza ve yaptırımlar getiren kanun tasarısına, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'da yer alan suçlar da alındı.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun Tasarısı' ele alındı. Yapılan görüşmelerde tasarı değiştirilerek kabul edildi. Yasa tasarısına göre, erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi hükümleri arasına, AK Partili Komisyon Üyesi Haluk İpek'in verdiği önergeyle, 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'da yer alan suçların bir kısmının internet ortamındaki yayın yoluyla da işlenebileceği gözönünde bulundurulması' hükmü eklendi. Aynı yasaya göre, internet üzerinden intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı maddesini kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş ile kumar oynanması için yer ve imkan sağlanması' halinde erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi mümkün olabilecek. CHP, bu hükme ayrıca bölücülük ile devrim kanunlarının da girmesini istedi. Ancak bu AK Partili vekillerin oyuyla reddedildi. Devrim kanunlarının tasarıya girmesi konusundaki önergenin görüşmelerinde CHP ile AK Partili vekiller arasında tartışma yaşandı. AK Partili Komisyon üyesi Halil Özyolcu'nun devrim kanunları arasında şapkanın da yer aldığını belirterek, internet ortamına böyle yasak bir hükmün konulmasını 'komik' olarak nitelendirmesi, CHP'lilerin 'devrim kanunlarına komik demek, Anayasa üzerine yemin etmiş bir milletvekiline yakışmaz' tepkisine neden oldu. Komisyon Başkanı toplantıya kısa bir ara verdi ve tartışmayı önledi. Yine Komisyon üyesi Hüsrev Kutlu ise bu yasanın sadece çocuk pornosuyla ilgili hazırlandığını, buna daha fazla yasaklayıcı hükümlerin ve sansürün konulamayacağını, böyle düşünülmesi halinde Trük Ceza Kanunu'nun bütün maddelerinin bu yasaya konulması gerektiğini, bunun da yasa tasarısını işlemez ve içi boş haline getireceğini savundu. Düzenlemeyle 'içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülük ve sorumlulukları ile internet ortamında işlenen belirli suçlarla içerik, yer ve erişim sağlayıcıların üzerinden mücadeleye ilişkin esas ve usulleri düzenleniyor. Tasarıyla, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı oluşturuluyor.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title