Haberler

HDP'den CHP'li Rıza Türmen'e Köşk İçin Adaylık Teklifi

Güncelleme:

HDP-BDP kurmayları, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e "Adayımız ol" teklifi götürdü. Türkmen ise teklifi kibarca reddetti.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasıyla HDP-BDP cehpesi de hareketlendi. İhsanoğlu’nun adaylığına tepki gösteren CHP milletvekilleri ile sol/ sosyal demokrat tabanının da desteğini alabilecek bir aday arayışına giren HDP-BDP kurmayları, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’e “Adayımız ol” teklifi götürdü.

TÜRMEN: ONUR DUYDUM AMA...

Teklifi doğrulayan CHP'li Türkmen, "İsmimin düşünülmesinden onur duydum, ancak yoluma CHP'de devam edeceğim." yanıtını verdi.

CHP'li Türmen, HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak düşünülen isimlerden biri olmaktan onur duydum. Konuyla ilgili olarak da bugün basında bu yönde haberler çıkmıştır. Siyasete insan hakları, çoğulcu demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik mücadelesini vermek amacıyla CHP içinde başladım. Bu değerleri Cumhuriyet Halk Partisi'nde egemen kılmak ve sosyal demokrasi temellerini sağlamlaştırmak yolundaki çabalarıma CHP içinde devam edeceğim." dedi.

DİĞER ALTERNATİFLER DEMİRTAŞ VE EŞBER YAĞMURDERELİ

Türmen’in ‘olumsuz’ yanıtı üzerine, HDP'de Selahattin Demirtaş’ın ismi öne çıkıyor. Demirtaş’ın adaylık için “Olabilir” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. HDP’nin tartışmaya açtığı 3’üncü isim ise Avukat Eşber Yağmurdereli oldu.

KÜRKÇÜ'DEN İHSANOĞLU TEPKİSİ

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de İhsanoğlu’nun ortak aday olarak çıkarılmasını eleştirerek, “CHP ve MHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermesi Karagöz karşısına Hacivat karakteri çıkartılmasıdır. Asıl mesele ABD’nin onayını elde etmekle ilgilidir.” dedi.

RIZA TÜRMEN KİMDİR?

Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP'nin İzmir milletvekili Rıza M. Türmen, 17 Haziran 1941'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Kanada Montreal Mcgill Üniversitesi Hukuk Fakültesinde; doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yaptı.

Dışişleri Bakanlığında Singapur, İsviçre ve Avrupa Konseyi nezdinde Büyükelçi olarak görev yaptı. 1998'de Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıçlığına seçildi ve 10 yıl süreyle bu görevi yürüttü. Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Barolar Birliğinin 2009 yılı "Yılın Hukukçusu", Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin "Basın Özgürlüğü", Orta Doğu Teknik Üniversitesinin "Üstün Hizmet", Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin 2010 yılı "Cumhuriyet" ödüllerinin sahibi.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve iyi düzeyde Fransızca bilen Türmen, evli ve 1 çocuk babası.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Rıza Mahmut Türmen İzmir Politika Haberler

500

Yorumlar (84)

esas ataturkcu:

zamani gelince vatanimiza ihanet edenlerin kafalarini kscez

36
14
yanıtYanıtla
karakartal4444:

bdp kadar olamadınız ey chp nin müdürü..zaten boşkurt anca kuyruk sallayana gider..konusma hakkın yok ama arada havla kemalın yanındaya....................

11
39
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

bu haber siteden baska kimse bu hdp''yi takmiyor haber bile etmiyor bunlari bosverin ciddiye almayin bunlar kim cumhurbaskaniligi kim dedikleri olmayacagini herkes biliyor birakin kendi kendilerine heveslensinler

33
12
yanıtYanıtla
zırto:

hdp''mi ??? zaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrtttttttttttttt oh be rahatladim :)

31
14
yanıtYanıtla
Müslüman kisvesindeki küfürbaza oy yok:

Ülkeyi kıyametten kurtaracak tek yol büyük kibirli küfürbazın önünü kesmektir. Kimin teklif ettiği çok önemli değil, önemli olan ülkeye olan faydası.

11
33
yanıtYanıtla
serhatserhatword@gmail.com:

helal olsun kardesım herkeze esıt davranan ınsanı ve ulkeyı seven bırısı gelsın

yanıt0
yanıt0
h günerbafra_12@hotmail.com:

evet kılıçtaroğlu hep yapıyor tayip beye hakaret ediyor o yüzden chp de müdürlük yapabiliyor arkadaşlar

yanıt0
yanıt0
UMUT444444444:

bence chp kadar gezızekalılar kadar bölücü bır partı yok..ya ne oldugunuz belli değil..ataıstmı satanıstmı alevımı müslumanmı ıngılızmı azcık insan olun insannnnnnnnnnnnnnn

32
5
yanıtYanıtla
Gerçekleri Görün Artik!!!:

taktige bak chp oylarini bolmek tayyibi direkt sectirmek icin vay be bdp hdp akp ye calisiyor

13
23
yanıtYanıtla
ersin ertaş:

5 oyunuz var, ne yepeceğınızı şaşırmışsınız. kim dinler bdp''yi...

22
13
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title