Haberler

Hatay'da protesto edilen Koca: Kaybettiğimiz canların ruhlarına Fatiha'lar okunmasından rahatsız olan mı var?

Güncelleme:

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma etkinlikleri için ziyaret ettiği Hatay'da vatandaşların protestolarıyla karşılaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepkilere yanıt verdi. Bakan Koca, "Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır" dedi.

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren yurttaşlar için Hatay'da; Köprübaşı mevkiinde ve Yunus Emre Parkı'nda iki ayrı anma etkinliği düzenlendi.

ANMA TÖRENİNE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Köprübaşı'ndaki anma törenine; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca katıldı.

Hatay'da protesto edilen Koca: Kaybettiğimiz canların ruhlarına Fatiha'lar okunmasından rahatsız olan mı var?

FAHRETTİN KOCA PROTESTOLARA MARUZ KALDI

Tören sırasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte protestolara maruz kalan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepkilere sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

"FATİHA'LARDAN RAHATSIZ OLAN MI VAR?"

Bakan Koca, "Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil" ifadelerini kullandı.

Hatay'da protesto edilen Koca: Kaybettiğimiz canların ruhlarına Fatiha'lar okunmasından rahatsız olan mı var?

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Hatay Gündem Politika Haberler

500

Yorumlar (82)

Alperen:

Fatihadan İslamdan ve müslümandan rahatsız olanlar defolur gider.

779
556
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Önce sen düsün ondan sonra yorum yap burada kimse dinden bahsetmiyor dini alet edip terbiyesizlik yapma senin gibibcok sofularimiz var yeter artik

yanıt667
yanıt544
Alperen:

Dr.Kimbel kullandığın isimden nasıl biri olduğun belli şunu unutma bu millet o acıyı bir deprezede kadar yaşayamayabilir ama varıyla yoğuyla deprem anından itibaren depremzedelerin yanında oldu bende dahil milyonlarca insan gözyaşı döktü dualar etti üzüldü fakaaattt şimdi üç beş tane provakatör orda Kur'an okunurken gökhan zan gibi sarlatanlar bağırırsa ortalığı karıştırmaya çalışırsa Kur'ana saygısı olmazsa bu devlete isyan ederse emin olun o sevgi biranda nefrete döner.

yanıt430
yanıt198
Musti40 :

Alperen: çok doğru demişsin, bu topraklar müslüman kanıyla alındı, ve ebediyen müslüman kalacaktır!

yanıt545
yanıt214
Oğuzsoyu:

Dr Kimbel, sizin gibiler bu ülkeye baş ağrısıdır

yanıt296
yanıt145
AYHAN TURAN :

Alperen asıl mesele fatiha mı? hakikati görmezden geliyorsun

yanıt211
yanıt161
Mehmet Vatandaş:

Aksu belediyesindeki rezalette chpkk zihniyeti diye yalan söyleyip iftira atmıştın utanmadan yazıyorsun halen İslamda yalan iftira var mı

yanıt106
yanıt77
ozkan gur:

Olayı dine bağlamanız acınası bir kurnazlik bence

617
252
yanıtYanıtla
Raşit Gungor:

cümleyi cımbızla çekmek de kunazlık...ateist saygı ile anar...deist yad eder...müslüman fatiha okur...hristiyan vs dua eder...böyle ölüme yapılacak şey budur derin bir sessizlik...protesto etmemeli de dememiş kurnaz...protestonun zamanı bu gün değil demiş

yanıt154
yanıt112
Oğuzsoyu:

Olay ne? niye yuhalamışlar? üç beş chp nin paralı adamı her zamanki gibi? Seçimde göreceğiz Hatay 'ı ?

yanıt197
yanıt248
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title