Haberler

Filipinli Anne Lim'in Toplama Merkezine Götürülmesi

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, çalıştığı Turgut Özal Üniversitesi kapatıldığı için burada çalışan Filipinli Karen Lim hakkında sınırdışı kararı verildiğini belirterek, "8 yıldır Türkiye'de bulunan ve artık bizden birisi olan Karen Lim bir an önce kızı Huma'nın yanına dönmelidir.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, çalıştığı Turgut Özal Üniversitesi kapatıldığı için burada çalışan Filipinli Karen Lim hakkında sınırdışı kararı verildiğini belirterek, "8 yıldır Türkiye'de bulunan ve artık bizden birisi olan Karen Lim bir an önce kızı Huma'nın yanına dönmelidir." dedi.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Burdurlu Barış Deyirmenci ile evli ve 1 yaşında kız çocuğu annesi Filipinli Karen Lim'in, "kamu güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlamasıyla bir haftadır eşinden ve çocuğundan alıkonulduğunu öne sürdü.

Karen Lim'in çalıştığı Turgut Özal Üniversitesinin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldığı için çalışma iznini oturma iznine çevirmek üzere gittiği Göç İdaresinde hakkındaki sınırdışı kararını öğrendiğini ve sonrasında 6 gün karakolda tutulduğunu anlatan Tüm, Lim'in, ailesine haber verilmeden, 1 yaşındaki bebeğini görmeden Kocaeli'deki toplama merkezine gönderildiğini söyledi.

Tüm, Karen Lim'in ekonomik nedenlerle 25 Ekim 2014'te Turgut Özal Üniversitesinde İngilizce okutmanı olarak çalışmaya başladığını kaydetti.

Tüm, "OHAL mantığının ve hukukunun bizi getirdiği yer, işte ne yazık bu dramatik durumdur. Karen ne ile suçlandığını bilmemektedir. Çünkü hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma, inceleme yapılmamıştır. Karen Lim ile ilgili bir suç unsuru var ise adı ve açık adresi devlet kayıtlarında mevcuttur." diye konuştu.

Bir bebeği annesinden ayırmanın hiçbir vicdanla bağdaşmayacağını ifade eden Tüm, "8 yıldır Türkiye'de bulunan ve artık bizden birisi olan Karen Lim bir an önce kızı Huma'nın yanına dönmelidir. FETÖ ile mücadele etmenin yolu 1 yaşındaki Huma'yı annesinden ayırmak olmamalıdır. Bayan Lim ile ilgili ne varsa elbetteki devlet soruşturmalıdır ama bunun yolu bu şekilde olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Karen Lim'in eşi Barış Deyirmenci de eşinin bir an önce Ankara'ya getirtilmesini isteyerek, Dışişleri, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarına başvurduğunu, ancak hiçbir kurumun kendilerine yardımcı olmadığını iddia etti.

Kızı Huma'ya 1 haftadır kendisinin baktığını ve ne yaparsa yapsın bir annenin yerini dolduramadığını belirten Deyirmenci, yaşanılan durumdan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanç duyduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Tüm Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title