Haberler

Fatih Erbakan 5 yıl görev yapacak belediye başkanının kazanacağı sevabı hesapladı

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Sivas Gemerek'te AK Parti'den partisine geçen belediyeye giderek "Bir gün adaletle hükmeden yöneticiye 60 sene nafile ibadet sevabından daha çok sevap yazılır" hadisini hatırlattı ve "Başkanımız bin 800 gün adaletle hükmedecek ve bin 800 çarpı 60 sene yani bin 800 insan ömrü boyunca nafile ibadet yapmaktan daha büyük bir sevap alacak." dedi. Erbakan ayrıca "Umreye giderek, oruç tutarak, namaz kılarak elde edilemeyecek bir sevap" yorumunda bulundu.

31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından "Teşekkür Ziyaretleri" kapsamında Sivas'a giden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yüzde 58.91 oyla AK Parti'den partisine geçen Gemerek Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Sezai Çelikten'e başarılar dileyen Erbakan, uygulayacakları belediyecilikle ilgili konuştu.

"AHLAKLI BELEDİYECİLİK DEMEK 89 VE 94'TEKİ MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİDİR"

Belediye başkanlığı makamının ticaret makamı olmadığını, bir ibadet makamı olduğunu söyleyen Erbakan, "Gemerek ilçemizde ahlaklı belediyecilik döneminin başlamasının mutluluğunu, bahtiyarlığını yaşıyoruz. Ahlaklı belediyecilik demek 89 ve 94'te Milli Görüş belediyeciliğinde uygulanan o ahlakın, o anlayışın, o ruhun yeniden belediyelerde hakim olması demektir." ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan 5 yıl görev yapacak belediye başkanının kazanacağı sevabı hesapladı

"YOLSUZLUĞUN, RÜŞVETİN, TORPİLİN OLMADIĞI BELEDİYECİLİK"

Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir defa adaletin hakim olması demektir. Milletin derdiyle dertlenen belediye başkanı ve belediye olması demektir. Bereketin hakim olması yani belediyelerin borç ve faizden kurtarılıp denk bütçenin gerçekleştirilmesi demektir. Belediyenin hizmet üretmesi, milletin derdine derman olması demektir. Bu hizmetlerin ne olduğunu 89 ve 94'te Milli Görüş belediyeciliği döneminde milletimiz çok iyi gördü.

Sivas'ta daha 89'da Milli Görüş belediyeciliğiyle tanıştı ve bu hizmetlere yakinen şahit oldu. Bununla beraber ahlaklı belediyecilik demek, belediye başkanlığı makamının bir ticaret makamı değil, bir ibadet makamı olduğunun bilincinde olunması demek. Yani yolsuzluğun, rüşvetin, hırsızlığın, adam kayırmanın, torpilin, adaletsizliğin ve haksızlığın olmadığı, israfın, lüksün, şatafatın olmadığı bir belediye yönetimi" diye konuştu.

Fatih Erbakan 5 yıl görev yapacak belediye başkanının kazanacağı sevabı hesapladı

"BİN 800 İNSAN ÖMRÜ BOYUNCA NAFİLE İBADETTEN DAHA BÜYÜK SEVAP ALACAK"

Yeniden Refahlı belediye başkanlarının dürüst, ahlaklı bir şekilde hizmet yapacağına değinen Erbakan, "Peygamberimiz hadisi şerifinde 'Bir gün adaletle hükmeden yöneticiye 60 sene nafile ibadet sevabından daha çok sevap yazılır' buyuruyor. Bir gün adaletle hükmeden yönetici 60 sene nafile ibadet yapsa bu sevabı alamaz. Şimdi inşallah başkanımız burada bin 800 gün adaletle hükmedecek ve bin 800 çarpı 60 sene yani bin 800 insan ömrü boyunca nafile ibadet yapmaktan daha büyük bir sevap alacak. Bundan daha büyük bir müjde olabilir mi?

İnşallah dürüst, ahlaklı bir şekilde hizmet aşkıyla bu hizmeti yapacak ve bu büyük sevabı nail olacak. İşte bu nedenle aslında belediye başkanlığı makamı en büyük bir ibadet makamı. Umreye giderek, oruç tutarak, namaz kılarak, tespih çekerek, Kur'an okuyarak elde edilemeyecek bir sevap. Ahlaklı, dürüst bir şekilde, adil bir şekilde yapıldığı takdirde millete hizmet makamı olan belediye başkanlığı makamı en büyük ibadet makamıdır. Belediye başkanlarımız inşallah bu anlayışla hareket edecekler. Böyle bir anlayışın, böyle bir dönemin Gemerek'te başlaması, Sivas'ımızda başlaması bizleri sevindiriyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan Fatih Erbakan AK Parti Gemerek Gemerek Sivas Refah Politika Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (22)

Yasmin Çelik:

Bıktık dinle kandırılmaktan dinden insanları soğutmayın

85
58
yanıtYanıtla
VEFA:

Siyasetçinin en etkili, sihirli enstrümanını öyle kolay kolay elinden alamazsınız. Zor bile demiyorum çünkü imkansız.

yanıt37
yanıt15
Yasmin Çelik:

Yeter dini kullanmayın işinizi en iyi şekilde yapın

80
41
yanıtYanıtla
Ömer Can:

dini kullanmak bunlarda bir gelenek hizmeti görelim ona göre yorum yapalım

yanıt11
yanıt5
mustı aj:

neden dalga gecer gibi haber başlığı atıyorsunuz. uzun yıllardır ilk kez bi siyasetçi hak hukuk adil yönetme ve israf hakkında bu kadar iddalı. belki sevap günah işleri bazı insanlara uzak gelebilir ama en nihayetinde adam adalati hakkaniyeti savunuyor. Nas suresini örnek verip faizin dibine kadar girenlere (güncel olarak aylık yuzde 4 ıla 5) 40 milyon kişi inanıyor fakat PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİSİNDE gecen günah sevap adil yönetim gibi konuları hatırlatınca neden dalga gecıyorsunuz.

62
14
yanıtYanıtla
Hsn:

Nas suresinde ne yazıyor acaba biliyormusun,bahsedilen nas "nas suresi"değil.Ayrıca Allah kimlerin hayrını,ibadetini, sevabını kabul edeceğini söylüyor.Mesela kabil in kurbanını kabul etmedi neden? çünkü o takva ehli değildi.Başka bir ayette yine Takva sahibi olmayan hiçkimsenin yaptıklarını kabul etmeyeceğini söylüyor Allah.Çünkü yaptığın iyilik içten gelmiyorsa,riya içeriyorsa olmaz.

yanıt7
yanıt0
VEFA:

Hem makamı, hem malı götür, üstüne binlerce sevabı götür. GÖTÜR ALLAH GÖTÜR. Başkan mı olsam ne ahirete şimdiden hazırlanmak gerek.

47
25
yanıtYanıtla
Serkan null:

parayı gizliden götürmek isteyen hemen dini kalkan yapıyor.

40
21
yanıtYanıtla
hakan er:

Çok doğru demiş adam

25
11
yanıtYanıtla
VEFA:

Bence de, doğru söylüyor ama sazı yok.

yanıt8
yanıt12
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title