Haberler

Ertuğrul Günay Siyaseti Bırakıyor

Güncelleme:

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay 2015 genel seçimlerinde aday olmayacak.

AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.'Çözüm süreci'nde gelinen son noktayı değerlendiren Günay, "Girişimin yöntem olarak bir yanlıştan yola çıktığı için, kalıcı bir sonuca ulaşması zor, neredeyse imkansızdır." dedi.

Türkiye'nin, Kobani politikasını da eleştiren Günay, "Gelecek yıllarda uluslararası platformda Türkiye'nin başı çok ağrıyacak" dedi. Ertuğrul Günay, yaklaşan genel seçimlerde alacağı tavrı da açıkladı. Günay, mevcut ve yeni kurulan partilerden teklif aldığını ancak gelecek seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

"ERDOĞAN ANAYASA'YI ÇİĞNİYOR"

Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra söylediği, 'Yeni bir sayfa açalım' sözlerinin havada kaldığını da belirten Günay, "Sayın Erdoğan milletin birliğini temsil eden bir cumhurbaşkanı gibi değil, hala parti başkanı gibi davranıyor. Bu tutumuyla da anayasa ilkelerini çiğniyor ve rejimin meşruiyetini tehlikeye sürüklüyor." dedi.

YENİ DÖNEMDE ADAY OLMAYACAK

Yaklaşan genel seçimlerle ilgili de konuşan Ertuğrul Günay, gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Günay, "Mevcut ya da yeni partilerden çeşitli öneriler var. Arkadaşlarımızın bu iyi niyetli öneri ve değerlendirmelerine teşekkür ederim. Ancak önümüzdeki genel seçimde aday olmayı düşünmüyorum. Bağımsız ve 'beklentisiz' bir siyaset adamı olarak düşünce ve deneyimlerimi bütün toplumla paylaşmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gazeteport)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ertuğrul Günay Ak Parti Türkiye İzmir Politika Haberler

500

Yorumlar (65)

cip:

hakan sukurle iliski yasamadimi bu adam?

37
2
yanıtYanıtla
özer öz.:

Anca gidersin. . .

28
7
yanıtYanıtla
cip:

AK tokadi yedin simdi kenara cekilmek zamani aferim erturugul abi

26
7
yanıtYanıtla
yorum 19:

tabi bakanlık elden gidince istifa edip karalama politikasına başladın gücünüz varsa sen hakan şüküraday olunda seçilinde görelim

23
9
yanıtYanıtla
Erdoğan R:

Hala AKP borazanlığı, Allah akıl da vermemiş.

yanıt0
yanıt0
42:

En azından hırsız değillerdi. . . Nasıl hesap vereceksiniz.

yanıt0
yanıt0
Faikzade:

Zaten aday olsan da kim secer seni bundan sonra ! Turk Milleti hayinleri affetmez. . . .

22
7
yanıtYanıtla
Demokrat:

Ey koyunlar, bu adama hakaret etmeyin, aranızda faşıst olmayan bu çıktı. Bunun karşılığına siz hepiniz cumhuriyet, anayasa ve adalet düşmanısınız. Namus olsaydı sizde onun gibi yapardınız.

18
8
yanıtYanıtla
Koyun gibi koyun:

Senin gibi din düşmanları almış eline sazı çalıyorda çalıyor. Eminimki gece uyku uyuyamıyosunuz koyunların iktidarı sizi hergün kahredecek ve bende milli irade olarak buradan sizlere hep gülümsiyeceğim

yanıt0
yanıt0
DERMAN:

Eh artık son kullanma tarihi geçince ne yapmasını beklerdiniz. Yıllarca CHP de siyaset yaptı bir baltaya sap olamadı. Erdoğan sayesinde milletvekili oldu, bakanlık yaptı. Ne zamanki bakanlık koltuğundan alındı başladı dürüstlük edebiyatı yapmaya. Kimse bu naneleri yutmuyor Ertuğrul efendi. Yürü ense traşını görelim.

10
16
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title